Armand Congregado: el genet internacional que vol fer el salt a la Fórmula 1

El de Sant Cugat, que viu a Bèlgica, defensa la segona quadra més important del món, Stephex

Des de fa 2 anys, el genet internacional valldoreixenc Armand Congregado Oñate, que al juliol complirà 24 anys, es prepara a Bèlgica, a la petita ciutat de Meise, per seguir progressant en la seva carrera esportiva. De fet, el desembre del 2018, va signar contracte amb la segona quadra més important del món, Stephex, després del Campionat del Món de Salts d'Obstacles de Cavalls Joves de 6 anys, en la categoria Under 25 (de 21 a 25 anys).

A Bèlgica li és molt més fàcil competir en proves internacionals de nivell "perquè en un radi de 50 quilòmetres hi ha tres concursos diferents". "Els inicis a Bèlgica no van ser fàcils perquè allà es parla el flamenc i l'alemany i jo no els parlava, però amb el temps he fet un grup d'amics molt agradables", detalla el santcugatenc.

 
image2

Armand Congregado en un concurs. FOTO: Spethex

 

Centrat en la seva professió

Està centrat al 100% en la seva carrera esportiva. "Un cop entres a l'esport d'elit, et passes les 24 hores pensant, en el meu cas, en l'hípica, en la competició i en la planificació. En un concurs t'ho jugues tot en 82 segons, en un recorregut que has de fer perfecte. A l'hípica som dos esportistes: el cavall i jo", afirma. Els seus tres cavalls són el Clapton, el Balento i l'Eclatan.

Congregado, que l'entrena la sueca Petronella Anderson, vol fer el salt "a la Fórmula 1 de l'hípica". El pròxim mes de setembre, el santcugatenc vol participar en el Campionat del Món de Salts d'Obstacles de Cavalls Joves de 7 anys, a Bèlgica.

El seu primer contacte amb l'equitació va ser als 5 anys, quan va fer diversos campus d'estiu al Club Hípic Laura Durbà. Posteriorment, es va preparar al Club Hípic Sant Quirze i a l'RC Polo de Barcelona, amb el prestigiós entrenador Tino Torres.

 
Comentaris

Destaquem