Bestué retorna a la competició amb un or i una plata en el Campionat Absolut d'Espanya

Ramon Adàlia s'ha adjudicat la medalla de bronze en el triple salt, amb marca personal

Els santcugatencs Jaël Bestué i Ramon Adàlia han iniciat la competició de la millor manera possible en el Campionat Absolut d'Espanya, disputat entre el dissabte 12 de setembre i el diumenge del mateix mes, pujant ambdós al podi en les seves modalitats. Així doncs, mentre Bestué va assolir una medalla d'or i una de plata, Adàlia va guanyar el bronze.

Jaël Bestué, atleta de la secció d'atletisme del FC Barcelona, feia els deures en ambdues semifinals que va disputar el dissabte 12 de setembre. En la primera d'elles, la semifinal de 100 metres, la santcugatenca acabava en la 1a posició de la seva sèrie (12.04 segons) i assolia bitllet per a la final. Mateix patró en la semifinal de 200 metres, on la blaugrana va finalitzar líder de la seva carrera (24.26), per damunt de l'atleta Anna Obradors (24.54).

Amb ambdós bitllets per a la final sota el braç, Jaël Bestué s'imposava en la carrera de 200 metres, amb un temps de 23.60 segons i sent marca de la temporada, superant per 0.07 segons a la 2a classificada, Paula Sevilla. No obstant això, i només 10 minuts més tard, Bestué competia en la final de 100 metres i veia com la mateixa Paula Sevilla (CA Playas de Castellón) s'adjudicava en aquesta ocasió la medalla d'or, amb un temps d'11.52 segons, 0.09 per sobre de Bestué.

Per la seva banda, el santcugatenc Ramon Adàlia va penjar-se al coll la medalla de bronze en el triple salt, gràcies a un salt de 16.33 metres. Amb un primer salt de 15.53, l'atleta de l'AA Catalunya es col·locava entre els 3 primers. Després d'un nul en el segon salt, Adàlia assolia un salt de 16.14 metres per seguir situant-se entre els 3 primers. En el darrer salt, el santcugatenc assolia la seva marca personal (16.33 metres) i certificava el bronze per darrere de Pablo Torrijos (or) i Marcos Ruiz (plata), ambdós del CA Playas de Castellón.

Finalment, les santcugatenques Anna Manso i Clara Fernández (ambdues del Club Muntanyenc Sant Cugat) també van estar presents en el Campionat d'Espanya Absolut. Mentre la primera finalitzava en la 6a posició en la final del 200 metres, amb un temps de 24.94 i empatada amb Anna Obradors, Fernández acabava 9a en la classificació de salt amb perxa (3.67 metres)