El CFU Mira-sol Baco guanya 2-0 al Junior FC el primer derbi santcugatenc de la temporada

Els verd-i-negres s'imposen en un derbi igualat i d'alta intensitat i aconsegueixen la segona victòria en els dos primers partits a la Tercera Catalana

El primer derbi santcugatenc d'aquesta temporada ha arribat ben d'hora i ho ha fet a la jornada 2 del grup 8 de la Tercera Catalana. El CFU Mira-sol Baco s'ha endut el derbi per 2-0 davant el Junior FC, amb un doblet de Raimon Mallol a la segona part del partit. L'enfrontament ha estat marcat per la igualtat entre els dos equips i per l'expulsió per vermella directa, a Ivan Rodríguez, per part dels mirasolencs, i Iker Jansa, per part dels blau-i-negres, al minut 42 de partit, en una jugada aïllada i que ha marcat els segons 45 minuts.

Amb aquesta victòria el CFU Mirasol-Baco se situa segon a la classificació amb 6 punts, empatat amb el CF Corbera i el CF Olesa Montserrat, després d'haver aconseguit la victòria en els dos primers partits d'aquesta temporada. D'altra banda, el Junior FC, se situa virtualment 12è amb només 1 punt, després d'un empat a la passada jornada i aquesta derrota en el derbi, una classificació en què encara hi ha equips que han de completar els seus partits.

Dues vermelles directes, protagonistes del derbi a la primera part

El partit ha començat igualat, amb els dos equips tenint la possessió, però sense crear perill en cap àrea. Els primers 5 minuts, han estat de molt respecte i el matx s'ha jugat a la zona del mig del camp. A mesura que anaven avançant els minuts, el Junior FC s'ha començat a apropar a la porteria de Dani Avellaneda, el porter de l'equip local. El joc per bandes ha començat a ser protagonista i Lluc Riera, no ha pogut aprofitar una centrada per avançar als blau-i-negres en el marcador. Just després de la clara ocasió per als visitants, el partit s'ha animat i el CFU Mira-sol Baco també ha volgut tenir el control del partit, i també ha gaudit de clares ocasions. En el minut 20, Raimon Mallol, que ha sigut el gran protagonista del partit, ha reclamat un penal dins l'àrea, que l'àrbitre no ha vist clar.

El Junior FC se sentia més còmode en el partit, tot i que tampoc ha tancat als mirasolencs i no ha acabat de tenir el domini.

Ja en el tram final del partit a la primera part, al minut 42 ha estat quan ha arribat la jugada clau del partit. En una jugada aïllada, el Junior FC, ha tret de pressa un servei de banda que els locals han reclamat a favor seu i quan el jugador blau-i-negre marxava cap a la porteria, ambdós s'han enganxat i l'àrbitre ha decidit expulsar-los amb vermella directa als dos, una acció molt protestada per als dos equips; han estat Ivan Rodríguez, per part dels mirasolencs, i Iker Jansa, per part dels blau-i-negres. Amb aquesta acció, els equips han marxat als vestuaris amb 0-0 al marcador.

Raimon Mallol ha donat la victòria al CFU Mira-sol Baco a la segona part

A la represa, el començament no ha pogut ser millor per als verd-i-blancs, han començat apretant des de l'inici la porteria rival, una centrada dins l'àrea l'ha aprofitat el davanter mirasolenc per marcar el primer gol del derbi al minut 50 de partit. El CFU Mira-sol Baco, ha sortit molt millor a la segona part, i els espais que han deixat les expulsions d'un jugador de cada equip, ha beneficiat al conjunt verd-i-blanc. A partir del gol, els locals s'han sentit molt millor dins del terreny de joc, i han tingut ocasions fins i tot per tancar el matx. El Junior FC ha intentat, apropar-se a la porteria rival, però els mirasolencs estaven més segurs en defensa. Tot i això, amb el pas dels minuts, l'impetu i la intensitat dels blau-i-negres, han fet que els mirasolencs baixessin les línies i el Junior FC ha tingut més protagonisme en el partit, ja que els locals defensaven l'1-0 en el marcador.

En un dels contracops per intentar tancar el partit, una bona combinació entre Raimon Mallol i l'extrem Marc Arroyo, ha fet que l'extrem encarés la porteria del Junior FC, i amb un regat ha superat el porter dels blau-i-negres i aquest ha comès penal després de derribar-lo, en el minut 70 del partit. Un penal, que Raimon Mallol, no ha perdonat i ha suposat el 2-0 al marcador.

Els últims 20 minuts, els blau-i-negres, han intentat acostar-se a la porteria dels mirasolencs, però la solidesa defensiva dels locals ha fet que es mantingués el 2-0 en el marcador i, per tant, la victòria per al CFU Mira-sol Baco.

Al final del partit, els dos entrenadors han valorat el derbi. Per a l'entrenador del CFU Mira-sol Baco, Carlos Murillo: "Cada partit patirem, els equips contraris mostren molt nivell, però nosaltres hem tingut molta intensitat sense pilota i ho hem pogut contrarrestar. Les expulsions, crec que ens han beneficiat a nosaltres perquè hem tingut més espais i hem sapigut aprofitar el bon nivell dels nostres atacants adalt. El partit el podríem haver tancat molt abans, però les victòries patides també valen i estem molt contents amb aquesta plantilla perquè és molt competitiva".

Per altra banda, l'entrenador del Junior FC, Francesc Puig, també ha analitzat el partit del seu equip: "Estavem dominant bé el partit i crec que la primera part ha sigut bona, però a la segona part amb el seu gol ens hem enfonsat. Ells s'han tancat al darrere i han tingut la jugada del gol, en la que ens han agafat en contracop i han pogut provocar un penal. Valoro negativament aquest inici de temporada, perquè crec que el partit de la primera jornada el podríem haver guanyat i la segona part del partit ha estat dolenta".

I finalment, els dos entrenadors han estat d'acord que les dues vermelles directes, han estat excessives per donar solució a una jugada com la que ha succeït.

La propera jornada el CFU Mira-sol Baco, visita l'AE Abrera, el 17 d'octubre a les 16:15, mentre que el Junior FC, rep el CF Olesa Montserrat el 17 d'octubre a les 18:30.