El CH Sant Cugat se situa líder de la Primera Estatal i continua invicte com a local

Els vermell-i-negres realitzen un molt bon treball col·lectiu i s'imposen a l'OAR Gracia Sabadell per 34 a 29, amb això aconsegueixen la quarta victòria consecutiva i se situen líders

El Club Hanbol Sant Cugat ha començat la competició a la Primera Estatal aquesta temporada, de forma immillorable. Els santcugatencs han superat aquest dissabte 14 de novembre, a la tarda, a l'OAR Gracia Sabadell per 34 a 29 i se situen líders del grup D de la Primera Estatal, tot i que de forma momentània depenent dels resultats de la jornada.

Amb això els santcugatencs sumen la cinquena victòria, la quarta consecutiva, a la competició i són líders amb 11, gràcies a aquesta victòria i també a la derrota de l'Abannubo BM La Roca amb el Club Handbol Poblenou per 32 a 28. Els santcugatencs acumulen un balanç de 5 victòries, un empat i una derrota i continuen invictes com a locals.

En aquesta jornada, el CH Sant Cugat ha hagut de superar a un insistent OAR Gracia Sabadell que ha aguantat fins al minut 8 de la segona part del partit, quan el Club Handbol Sant Cugat ha conseguit desenganxar-se de forma clara en el marcador. Guillem Correro, del CH Sant Cugat, que jugava per primera vegada amb el seu exequip, ha marcat 7 gols, també ha destacat en el partit Marc Jordan amb 6 gols, i Oriol Cortés amb 5. Tot i que en general, en conjunt tot l'equip ha fet un gran partit tant en defensa com en atac.

Els santcugatencs han iniciat molt intensos en el partit i ràpidament s'han posat per davant en el marcador. A la primera part, els santcugatencs han sumat la majoria dels punts en jugades de contraatac, tant pel carril central com pels extrems. Amb això, Marc Jordan i Oriol Cortés, han fet la majoria dels gols inicials dels santcugatencs. Tot i això, el conjunt visitant tampoc s'ha quedat curt en l'encert i el marcador ha estat equilibrat en 1 o 2 punts d'avantatge per a cada equip i amb això s'ha arribat al 16 a 16 després dels primers 30 minuts jugats.

La segona part ha començat igual i el marcador s'ha anat alternant fins al 20 a 20 en el minut 7:45, quan el CH Sant Cugat ha encadenat un parcial de 5 a 1 que ha posat el 25 a 21. No semblava un gran avantatge per als santcugatencs, però ha estat el moment en què han trencat el parit, i que no se'ls escaparia fins al 24 a 29 final. Al segon temps, han aparegut homes com Guillem Pallarès o Guillem Correro i juntament amb una bona defensa i un bon paper ofensiu de tots els jugadors, el CH Sant Cugat s'ha endut la victòria.

L'entrenador del CH Sant Cugat, Andrei Xepkin, ha analitzat el partit i ha valorat la victòria: "Sabíem que seria un partit molt dur, perquè l'OAR té molt bons jugadors i molta qualitat. A la primera part ens ha costat molt i a la segona part crec hem trencat el partit, gràcies a la nostra intensitat en defensa, ells a la primera part han tingut molta més facilitat per anotar i a la segona, ho hem millorat".

Xepkin ha volgut treure importància al liderat: "A mi no m'importen els altres rivals, m'importa el meu equip, el nostre joc, i sobretot la nostra actitud".

A més, Guillem Correro, que avui jugava davant el seu exequip i el seu germà, Bernat Correro, ha analitzat el partit: "Hem aconseguit els tres punts que és el que volíem. Ens ha costat més del que ens hauria agradat, però el que volem és treure els partits de la millor manera possible i ho hem aconseguit".

Ha volgut afegir que personalment ha sigut especial enfrontar-se als seus excompanys. "Alguns d'ells fins i tot són amics meus" ha explicat Correro.

La propera jornada el CH Sant Cugat visita la pista del Joventut Handbol Mataró, 8è classificat amb 5 punts i que ha guanyat els dos últims partits, el dissabte 21 de novembre a les 18:30. "També té molta qualitat i és un clàssic a la categoria, sabem que sol ser un equip que rep pocs punts en els partits", ha afegit Xepkin.

Primera part amb empat a 16 en el marcador

El partit ha començat amb una defensa intensa per part dels dos equips en els primers minuts i el partit ha estat igualat. Tot i això, amb el pas dels minuts, amb l'encert ofensiu, ambdós equips han començat a sumar gols en cada jugada i les defenses han baixat la intensitat. Per la seva banda, l'OAR Gracia Sabadell ha fet jugades més llargues i amb participació col·lectiva i per l'altre, el CH Sant Cugat ha aprofitat jugades en contraatac per sumar gols. Això ho ha aconseguit a través de Marc Jordán pel carril central i amb Guillem Correro i Oriol Cortés per les bandes. Així han estat els primers gols del partit que han anat alternant el marcador amb l'empat i l'avantatge per un gol per als santcugatencs. Un avantatge que no s'ha augmentat gràcies a la bona actuació del porter visitant Carles Bonas.

En la primera part, els únics avantatges dels sabadellencs han estat el 0-1, l'1-2 i el 15-16. Per altra banda, els santcugatencs han tingut avantatge de un i dos gols la majoria del temps.

Ja al final de la primera part, amb el 15 a 13, Arnau Domingo ha estat excluit dos minuts per haver entrat abans de temps en un canvi de jugadors i els sabadellencs ho han aprofitat per capgirar el marcador amb un parcial 0-3. Tot i això, s'ha arribat al descans amb 16-16 al marcador amb un gol de Marc Jordan a l'últim segon del primer temps.

El CH Sant Cugat trenca a la segona part

Els segons 30 minuts han iniciat igual que la primera part, els dos equips han mostrat un alt encert ofensiu i han anotat fàcilment a la porteria rival fins arribar al 20 a 20. Tocant el minut 8, Pol Torras, de l'OAR Gracia Sabadell, ha vist els dos minuts per un xoc fort amb Arnau Domingo i la superioritat en aquest cas, l'ha pogut aprofitar el Sant Cugat per marcar 3 gols i posar el 23 a 20 i el conjunt rival ha demanat temps mort. A la represa, el CH Sant Cugat ha continuat amb l'encert i ha fet 2 gols més mitjançant Oriol Cortés i Oriol Vaz, que han posat quatre gols de diferència el 25 a 21 i han obert un petit forat en el marcador.

Després d'aquesta bona ratxa golejadora el CH Sant Cugat ha seguit amb una bona defensa i Joan Costa, el porter santcugatenc, ha fet bones aturades per mantenir l'avantatge d'entre tres i cinc punts fins arribar al 30-27. Encara quedaven 10 minuts i el marcador podria haver-se ampliat molt més, però durant 3 minuts i mig, cap equip ha conseguit fer cap gol. Tot i això, l'OAR Gracia Sabadell ha estavellat dos pilotes al pal i Joan Costa amb el 32-28 ha fet dues aturades consecutives de mèrit que han fet que el marcador no es veiés reduït.

Amb això, al final els santcugatencs han fet dos gols obra de Guillem Correro i Oriol Cortés, l'últim sol davant del porter després de recuperar la pilota en l'última jugada de l'equip rival.