El CR Sant Cugat jugarà els play-off d'ascens, tot i la desfeta vers el BUC Barcelona

Les blau-i-negres han caigut en els darrers instants del partit i perden la seva condició d'invictes en la Divisió d'Honor B

El femení del Club de Rugby Sant Cugat ha certificat la seva primera derrota en la Divisió d'Honor B, després de caure 15 a 18 davant al BUC Barcelona, en el partit disputat el dissabte 27 de febrer. No obstant això, les santcugatenques han sumat un bonus defensiu que les permet mantenir-se líders en la competició.

Les locals han iniciat l'enfrontament per sota en el marcador, després que el BUC Barcelona hagi aconseguit avançar-se en la sortida d'un cop de càstig. Tanmateix, amb una marca de Montserrat Leuga i la transformació d'Ana Maria Iglesias, les santcugatenques han pogut capgirar el marcador. No obstant això, i en la darrera jugada, de nou des del punt de càstig, les barcelonines han retallat distàncies (7 a 6) al pas pels vestidors.

En el segon temps, tot i la marca de Beatriz González en els primers compassos, les barcelonines han sabut contrarestar ràpidament i han col·locat el 12 a 11. El CR Sant Cugat ha pogut ampliar el seu avantatge, amb un xut de càstig d'Iglesias (15 a 11), no obstant això, una marca visitant en la darrera jugada, amb la seva respectiva transformació (11 a 18), ha suposat la primera desfeta del conjunt blau-i-negre.

Albert Casorrán, tècnic del conjunt santcugatenc, es mostra satisfet amb el treball de les seves jugadores: "Ha estat un partit molt dur. Nosaltres veníem d'una lliga que ens ha sigut bastant factible i ens ha vingut una realitat interessant, i merescuda, per part del rival. Tot i això, nosaltres hem jugat molt bé, hem sigut valentes, hem lluitat molt i hem estat agressives. Res a replicar, hem mostrat les nostres ganes i energia".

D'altra banda, Casorraán ha valorat el caràcter de l'equip: "Hem mostrat la identitat i nivell que tenim. Si som més disciplinades i ens dediquem a fer el que hem de fer, podem guanyar a qualsevol equip. Així que avui hem après que hem de tenir una mica més de paciència i calma en moments claus del partit".

Amb tot, les santcugatenques sumen 1 punt important en la Divisió d'Honor B, un punt que certifica la seva classificació al play-off d'ascens i que les deixa líders de la competició, abans de visitar la complicada pista del Crealia El Salvador, en l'última jornada. "En la darrera jornada volem mantenir sensacions i treure la victòria per acabar líders i comptar amb el factor camp".

Primera part d'imprecisions

En la primera part, ambdós conjunts han iniciat amb moltes imprecisions en el seu atac i això ha generat uns primers minuts travats i amb poques ocasions clares de joc. Tanmateix, el BUC Barcelona ha traçat combinacions més llargues, tot i que les blau-i-negres no s'han deixat sorprendre. Per la seva banda, una errada d'Ana Maria Iglesias a punt ha estat de suposar els primers punts barcelonins, però una defensa molt fèrria de Sara Marín ha evitat mals majors.

Transcorreguts 15 minuts de joc, i gràcies a un xut de càstig, les barcelonines han colpejat primer en el marcador i s'han avançat 0 a 3. Amb el desavantatge, les blau-i-negres han despertat i han començat a buscar jugades més llargues i combinades. Així, i en la sortida d'una touch visitant, les santcugatenques han sabut forçar una touch per a elles i a punt han estat d'anotar la primera marca, després d'una mole.

Finalment, un una jugada que les santcugatenques han sabut moure i avançar metres, Montserrat Leuga ha pogut anotar la primera marca local, en una jugada amb molta potència que ha penetrat la defensa rival. A més, gràcies a Ana Maria Iglesias en la transformació, el CR Sant Cugat ha pogut col·locar el 7 a 3 en l'electrònic.

En els darrers minuts de la 1a part, el BUC Barcelona ha estat el conjunt que ha ofert més alternatives i que ha disposat més de l'esfèric, tanmateix, les blau-i-negres s'han mostrat molt sòlides. En la darrera jugada, i amb un altre cop de càstig, les barcelonines han pogut retallar distàncies (7 a 6) abans del pas pels vestidors.

Dur correctiu pel CR Sant Cugat en la darrera jugada

En la represa, les locals han augmentat la seva intensitat i, després que Laia Riu estigués a punt d'aprofitar una passada llarga amb el peu per anotar una marca, ha cedit a Beatriz González perquè anotés el 12 a 6. No obstant això, l'alegria santcugatenca ha durat molt poc, i és que en la següent jugada, una internada barcelonina sense oposició ha suposat el 12 a 11.

Amb el pas dels minuts, ambdós equips s'han mostrat més seriosos, conscients de la importància de sumar en l'enfrontament i, després d'una falta reiterada barcelonina, Iglesias ha disposat d'un xut de càstig per ampliar el marcador, però el seu llançament ha marxat desviat.

El CR Sant Cugat ha començat a fer-se amo i senyor del partit, amb jugades molt llargues i buscant contínuament penetrar la defensa barcelonina, i Alysha Stone quasi ha esgarrapat una marca local, no obstant això, el BUC Barcelona ha evitat l'ocasió en la línia d'assaig. Finalment, i des d'un xut de càstig central, Iglesias ha ampliat l'avantatge santcugatenc (15 a 11).

En els darrers 10 minuts, el BUC Barcelona ha buscat sumar una marca que les permetés capgirar el marcador i, després de decidir treure un punt de càstig amb la mà, les barcelonines han estat a punt de penetrar la defensa blau-i-negre, no obstant això, les locals han sabut mostrar-se un bloc ferm. Finalment, i quan restaven 3 minuts, les barcelonines han pogut anotar la marca, després de moure molt bé la pilota, amb la seva respectiva transformació (15 a 18).