Debut amb victòria del CR Sant Cugat a la Divisió d'Honor B aquesta temporada

Les santcugatenques imposen la seva superioritat durant els 80 minuts i triomfen davant el GEiEG per 44-5 en el retorn a la competició deu mesos després amb una gran actuació de Bet Segarra

El Club de Rugby Sant Cugat femení guanya aquest diumenge 10 de gener, al matí, el GEiEG per un clar 44 a 5 i aconsegueix la victòria en el debut d'aquesta temporada a la Divisió d'Honor B. Les santcugatenques han tornat a jugar un partit després de fer-ho per última vegada el mes de març de 2020.

Amb això, el CR Sant Cugat aconsegueix la victòria en el debut d'aquesta temporada en una competició que juga per segon any consecutiu. Les blau-i-negres tenen entre cella i cella acabar la competició entre els 4 primers classificats, posicions que donen accés al play-off d'ascens a la màxima competició de rugbi estatal, la Lliga Iberdrola.

En el debut, s'han enfrontat al GEiEG de Girona, acabat d'ascendir a la competició i que el mes de novembre va jugar les fases d'ascens a la Divisió d'Honor B, a més ho han hagut de fer sota la pluja i el mal temps. Però, tot i les circumstàncies, les santcugatenques han mostrat un gran nivell durant els 80 minuts disputats, amb el nom de Bet Segarra com la gran protagonista del partit, ja que ha fet 4 marques i s'ha mostrat molt activa. Tot i això, la nota negativa del partit, han estat les lesions de Kathleen Keller i Andrea González que s'han hagut de retirar del partit abans d'hora.

El CR Sant Cugat ha entrat molt fort al partit i amb dues marques de Bet Segarra i Laura Rey en els primers 5 minuts ha col·locat el 10-0 en el marcador. No obstant això, el GEiEG s'ha refet d'aquest inici fulgurant de les blau-i-negres i l'holandesa Sabine Van de Graaf ha fet el primer assaig per a les gironines, acció que ha suposat el 10-5. Amb això el partit s'ha igualat i no ha estat fins al minut 35 de la primera part quan Paula Nieto ha fet l'assaig per posar el 15-5, resultat amb què s'ha arribat al descans.

La igualtat de la primera part s'ha vist diluïda a la segona i les santcugatenques han començat els segons 40 minuts igual que a l'inici del partit. Bet Segarra ha fet l'assaig per al 20 a 5 i Ani Iglesias ha transformat entre pals per sumar el 22-5. Al minut 12, el CR Sant Cugat ha tingut un cop de càstig a favor que Ani Iglesias no ha fallat per posar el 25-5. El domini de les santcugatenques ha persistit i Bet Segarra amb dues marques més i les posteriors transformacions d'Ani Iglesias han posat el 39 a 5 que ja semblava ser definitiu. Finalment, ja en els instants finals del partit, Alysha Stone en el minut 33 ha posat el 44-5 definitiu.

Amb aquesta victòria el CR Sant Cugat suma 5 punts, quatre per la victòria i 1 de bonus ofensiu, i se situa líder provisional de la Divisió d'Honor B, a l'espera de què es disputin tots els partits de la primera jornada.

Després del partit, l'entrenador del CR Sant Cugat, Albert Casorrán, ha valorat la victòria del seu equip: "Sense desmerèixer mai al rival, perquè el GEiEG és un equip molt treballat, i tot i que tenien baixes de jugadores importants per al partit d'avui, ens ha costat molt. A la primera jugada hem fet una marca i pensàvem que seria més fàcil del que ha estat. Elles han fet molt bona feina defensiva amb les davanteres i el partit ha estat igualat els primers 20 minuts. A partir d'aquí, hem treballat bé els punts de contacte i hem conservat la pilota, que és el que volíem. Nosaltres havíem treballat molt bé i sabíem que és el que havíem de fer per poder guanyar el partit".

També ha parlat del fet de no competir durant tant de temps: "Sobretot teníem molts nervis i moltes ganes de jugar, i això ens ha generat una mica d'imprecisions al principi. I tot i que no teníem ritme de competició, crec que les jugadores arribaven ben preparades al partit".

I també ha recalcat que l'objectiu de l'equip aquesta temporada és lluitar per accedir al play-off d'ascens: "Això des del principi. Per aconseguir-ho s'ha de lluitar des del primer partit a l'últim i hem començat molt bé. És molt important començar amb una victòria, però no ens serveix de molt aquesta victòria si la setmana que ve no som capaços de puntuar".

La propera jornada, el diumenge 17 de gener, el CR Sant Cugat visita a un altre acabat d'ascendir, el Getxo Giroa, que aquesta jornada visitava el camp de El Salvador, descendit de la Divisió d'Honor, però el partit ha quedat ajornat per les condicions meteorològiques d'aquest cap de setmana. "Visitem un camp complicat i amb el clima que portem de pluja i fred serà molt dur. A més, les dues lesionades nostres són davanteres i això ens condicionarà bastant. Amb Getxo serà igual de complicat, un equip que ha fet una promoció d'ascens molt bona i haurem d'anar amb tot", ha sentenciat Casorrán.

Primera part igualada

Tot i la igualtat de la primera part, les santcugatenques han començat molt intenses en el partit i després d'una primera melé a tres quarts de camp, Kathleen Keller ha passat la pilota a Bet Segarra que estava desmarcada a la banda dreta del terreny de joc i amb una cursa individual ha pogut fer la primera marca del partit quan només s'havien disputat poc menys de 30 segons. Posteriorment, Ani Iglesias no ha pogut transformar la marca i el marcador s'ha mantingut 5-0.

Les santcugatenques han continuat apretant amb una pressió alta que ha ofegat al GEiEG i han intentat ampliar el joc per la banda dreta per intentar aprofitar la velocitat de Bet Segarra i Sara Marín. Els primers minuts de partit s'han jugat en terreny gironí i la pressió alta i la seguretat defensiva han mantingut el joc al terreny de les visitants. Amb això, ha arribat el segon assaig del partit per a les santcugatenques gràcies a la velocitat de Laura Rey, que ha aprofitat un desajust defensiu de les gironines i ha pogut posar el 10-0 en el marcador.

Amb aquestes dues primeres marques, semblava que el partit es decantaria ràpidament cap al costat santcugatenc, però a partir del minut 5 el GEiEG ha apretat més defensivament i ha portat el joc al mig del camp. Les jugadores de Casorrán han seguit insistint des de la primera línia, sobretot pel mig amb Laura Rey i Carla Arca, però les visitants també han millorat la defensa en primera línia i no han deixat pas a les davanteres locals.

Amb el pas dels minuts, el GEiEG ha començat a agafar protagonisme i en un desajust defensiu Sabine Van De Graag ha aprofitat un espai per la banda dreta per l'atac de les gironines i amb velocitat ha pogut fer la primera marca per les visitants, que ha suposat el 10-5.

Després dels primers 10 minuts intensos, el partit s'ha igualat i la velocitat del joc s'ha alentit. A les santcugatenques les ha costat superar la línia defensiva del GEiEG i en algunes jugades les ha faltat precisió quan tenien la possessió de pilota. Les gironines han fet una millor pressió a l'inici i les santcugatenques han hagut d'esperar un error defensiu per poder superar línies. L'atac gironí l'ha protagonitzat Van De Graag, i en alguna jugada ha estat a punt de superar la pressió de les santcugatenques per poder fer una altra marca. Tot i això, les locals estaven molt atentes i ben posicionades al camp per evitar ràpides situacions d'atac.

Amb el pas dels minuts s'han produït poques situacions d'atac i el partit estava bastant equilibrat, però al minut 33, en una internada de Kathleen Keller pel mig, la jugadora  ha pogut guanyar metres i gràcies a la insistència, una melé a prop de la línia de marca ha fet que Paula Nieto aconseguís l'assaig per al CR Sant Cugat i suposés el 15 a 5 en el marcador. Els darrers 7 minuts de la primera part no han tingut jugades destacades d'atac i aquest ha estat el marcador amb el qual s'han finalitzat els primers 40 minuts de partit.

Cop d'autoritat del CR Sant Cugat en la segona

A la segona part, el CR Sant Cugat ha començat igual de concentrat i intens que a la primera part, i un altre cop en la primera jugada Bet Segarra ha aprofitat per fer la primera marca del segon temps i per tant posar el 20-5 en el marcador. L'assaig ha estat entre pals i això ha permès Ani Iglesias transformar la marca des dels cinc metres i ampliar el marcador dos punts al 22-5.

Tal com ha passat a la primera part, ja des de l'inici el joc s'ha produït en el terreny de les gironines i les locals han pujat el nivell defensiu. Això ha fet que la majoria de minuts es disputessin en terreny rival. Cinc minuts després de la primera marca, les santcugatenques han tingut un cop de càstig a favor i Ani Iglesias l'ha transformat per fer el 25 a 5, resultat que ja començava a posar una distància considerable en el marcador.

La superioritat de les santcugatenques ha continuat regnant en el terreny de joc, en defensa s'han mostrat més fortes que no pas a la primera part i en atac han trobat més espais entremig. Tot i això, al minut 12 ha arribat la primera de les dues lesions, Kathleen Keller que estava quallant un bon partit, s'ha hagut de retirar després d'un fort xoc amb una defensa rival. El joc ha estat aturat entre dos i tres minuts i després en només 3 minuts , gràcies a dos assaigs ràpids de Bet Segarra, les blau-i-negres han pogut ampliar el marcador i sentenciar el partit. Amb els assaigs de Segarra i les transformacions d'Ani Iglesias s'ha arribat al 39 a 5 al minut 16.

El partit estava totalment de cara per a les blau-i-negres i en els minuts posteriors no han deixat cap opció d'assaig a les gironines. Les santcugatenques han continuat amb les bones combinacions en atac i amb la seguretat en defensa i amb això han anat passant els minuts. Encara que, a les acaballes del partit Andrea González, del CR Sant Cugat, tampoc ha pogut continuar en el terreny de joc. En la segona meitat, el GEiEG no ha sabut trobar tants espais i gràcies a la insistència, Alysha Stone ha fet l'última marca del partit al minut 33 per sentenciar definitivament el partit i deixar un ampli resultat de 44-5.