El DSV CV Sant Cugat perd 2-3 en el tie-break en un partit trepidant amb l'Haro Rioja

Les santcugatenques han tingut fins a 8 pilotes per guanyar el partit i perden en un tie-break que s'ha decidit amb un resultat de 23 a 25

El DSV CV Sant Cugat suma un punt davant l'OSACC Haro Rioja Voley després de perdre per 2-3 en el tie-break en un partit que ha tingut de tot. El partit jugat aquest dissabte 14 de novembre al Pavelló de Valldoreix, a la tarda, ha tingut una durada de quasi dues hores i mitja.

L'últim parcial s'ha decidit per un sorprenent 23 a 25 i hi ha mantingut l'emoció i la intensitat fins al final, les santcugatenques han tingut a tocar la victòria en més d'una ocasió, però sobretot en el tie-break final, on ha tingut el punt guanyador fins a 8 vegades. Al final, les santcugatenques cauen derrotades, però sumen un punt clau amb sabor agredolç per seguir a tres punts de distància respecte a les posicions de descens.

Un parit espectacular amb final trepidant que ha arribat fins al tie-break i en què la igualtat ha estat la reina. Els dos primers sets han estat molt equilibrats i cap dels dos equips ha pogut imposar-se a l'altre de forma clara. El primer l'han guanyat les santcugatenques per 25-22 i el segon, en què s'han mostrat més imprecises, sobretot en els punts finals, les visitants s'han imposat pel mateix marcador però a la inversa, 22 a 25.

En el tercer, tot i que també ha començat igualat, les vermell-i-negres han imposat un alt nivell defensiu i han pogut endur-se el parcial per un clar 25 a 16. El quart ha tornat a estar igualat i la tensió s'ha notat a la pista, cap equip s'ha desenganxat en el marcador i les visitants han estat un altre cop més precises en el tram final per tornar a posar el 22 a 25 que igualava el marcador a 2 i assegurava un punt als dos equips.

Finalment ha arribat el moment més emocionant del partit, el tie-break. L'últim parcial s'ha decidit amb un marcador que podria haver sigut el d'un set normal, 23 a 25. El partit s'ha decidit per detalls i les santcugatenques han tingut la victòria a tocar.

Andrea Bové i Raquel Brun han destacat anotant 18 punts cadascuna i pero la jugadora de l'OSACC Haro Rioja Voley, Marta Santos, amb 32 punts ha estat la gran destacada del partit, sobretot anotant 22 punts entre el quart set i el tie-break.

Per a Rafa Ruiz, entrenador del DSV CV Sant Cugat: "Em fa molta ràbia, perquè portem dos partits on hem tingut pilotes per guanyar i endur-nos els sets i no ho hem sabut fer. Estic una mica contrariat, perquè per una banda crec que els punts s'han de saber tancar perquè tots els partits seran així de durs i intensos, però per l'altra banda, la part positiva és que aquesta temporada sempre estem lluitant per guanyar i així ha sigut avui. Tot i això, ens hem vist amb la victòria i els punts, i ho hem deixat escapar".

Amb tot, la derrota per 2-3 suposa que el DSV CV Sant Cugat sumi un punt. Les santcugatenques són vuitenes amb 8 punts amb un balanç de 3 victòries i 5 derrotes en 5 partits. Les vermell-i-negres estan empatades a punts amb el CV Sayre CC La Ballena i el Cajasol Voley Dos Hermanas, precisament les últimes serán el pròxim rival que el DSV CV Sant Cugat visitarà a la Superlliga Iberdola. El partit es disputarà el pròxim 22 de novembre a les 12:00.

Dos primers sets igualats, un per a cada equip

El partit ha començat amb les defenses dels dos equips fluixes i els primers punts han arribat amb combinacions ràpides per part dels dos equips, el marcador s'ha anat alternant i la tònica durant tot el set ha estat la mateixa. En el primer set, cap dels dos equips ha pogut aconseguir més de dos punts consecutius.

Tot i tenir més desavantatges, en línies generals el CV Sant Cugat s'ha sentit més còmode a la pista i en cap moment ha vist perillar el marcador desfavorable d'1 o 2 punts. El partit ha estat igualat i els punts més llargs i disputats, han anat en favor de les santcugatenques, sobretot el 8 a 7, un punt molt llarg i amb moltes recepcions que ha pogut tancar Aina Berbel.

A partir de l'11-12 el sentit del joc ha canviat i l'Haro Rioja ha començat a atacar i les santcugatenques han viscut el moment més crític del set i ha anat per sota tota l'estona fins al 20 a 19. Un parcial de 3 a 5 amb dos errors consecutius en el llançament d'Itziar López, han posat el 16 a 18 en el marcador.

Tot i això, les santcugatenques han donat la volta al parcial i amb un 4-1 han posat el 20 a 19 i s'han tornat a avançar en el marcador. L'entrenador rival ha demanat temps mort i dos errors consecutius han posat les vermell-i-negres 3 punts per sobre, 22-19. A la part final del set, les santcugatenques han pogut mantenir l'avantatge i han posat l'1-0 al marcador amb el 25 a 22.

Al segon set, la tònica ha estat la mateixa i la igualtat ha continuat a la pista, encara que les santcugatenques han agafat un petit avantatge de 4 punts amb el 7 a 3. Tot i això, l'entrenador rival, ha demanat temps mort i ha tornat el parcial amb un 1 a 4 i el marcador s'ha tornat a igualar.

A l'inici, les rivals han sigut lleugerament superiors i ha tornat a encadenar un parcial de 2 a 7 que ha posat l'11 a 14. Ambdós equips han estat molt encertats en atac, i també han aprofitat els errors del rival. Andrea Bové, ha tornat a fer mal des de la cantonada i amb un fort llançament i les santcugatenques no han permès que les visitants ampliessin l'avantatge i el marcador s'ha tornat a igualar a 15.

A partir d'aquesta igualtat, les locals han baixat la intensitat defensiva i l'Haro Rioja ha aprofitat per tornar a obrir escletxa en el marcador, amb Marta Santos i Rocio Gómez molt encertades en el llançament. A partir del 15 a 15, les santcugatenques han anat per sota en el marcador, que al final ha reflectit un 22 a 25 i l'empat a 1.

Clara superioritat de les santcugatenques en el tercer set

El desenvolupament del partit ha estat el mateix, amb molta igualtat a l'inici igual que en els dos sets anteriors i la igualtat s'ha mantingut fins al 12 a 11. El marcador s'ha anat alternant per a un equip i l'altre i els atacs s'han imposat a les defenses. Tot i això, un parcial de 7 a 1, ha trencat el set a favor de les santcugatenques, moment del partit en què han estat més encertades. En aquest cas, qui ha aparegut ha estat la capitana Camila Maldonado, que en el primer set no havia anotat cap punt i en el segon només 2, juntament amb la constant Andrea Bové han anotat 8 punts.

Les santcugatenques han agafat una embranzida de 6 punts consecutius i han obert el marcador a favor seu per posar el 19 a 12. Amb això, les santcugatenques han continuat amb la mateixa intensitat i han anotat 6 punts més, alternats amb 4 de l'Haro Rioja per imposar-se clarament per 25 a 16 i assegurar el punt amb el 2 a 1.

Quart set i tie-break per a l'Haro Rioja

Quan semblava que tot anava dictat a una victòria santcugatenca gràcies a la confiança de l'últim set, ha estat el torn per a l'exhibició ofensiva de Marta Santos, que ha aparegut en el moment ideal per a l'Haro Rioja, amb 10 punts en el quart set i 12 en el tie-break ha estat la principal partícep de la victòria del seu equip.

Com ha sigut habitual en tot el parit, la igualtat ha regnat, però en aquest cas, el quart set ha començat amb un 0-4, que ha tingut una capacitat de reacció rapidíssima per part de les santcugatenques per posar el 7 a 7.

Per part de les santcugatenques, Raquel Brun amb 7 punts i Aina Berbel des de la cantonada dreta, han fet molt mal a les visitants. La igualtat ha estat màxima i els dos conjunts han encadenat dos parcials de tres punts, per equilibrar el marcador. Amb les múltiples alternances s'ha arribat al 21 a 21. Dos bloqueigs, un atac i un error en servei d'Anna Newsome, han donat el 22 a 25 per a les visitants, que han portat el partit al tie-break.

Tie-break trepidant

En l'últim set final, les santcugatenques han començat manant en el marcador per 9 a 5, però una altra vegada 4 punts consecutius de les visitants, han posat el 9 a 9. La tensió començava a fer presència a la pista i uns altres tres punts per al DSV CV Sant Cugat han posat el 13 a 11. El punt número 13 de les santcugatenques, ha estat molt protestat per la banqueta visitant perquè el llançament d'una jugadora de l'Haro ha estat al límit de la línia i els àrbitres no l'han donat per bo.

Les santcugatenques estaven a dues jugades de sumar la victòria i amb el 14 a 12 l'Haro Rioja ha salvat el primer punt de set per a les santcugatenques. Amb això, a partir del 17 a 17 s'ha entrat en una dinàmica que semblava interminable en què els dos equips anaven responent el punt de l'altre. Tot i això, amb aquesta situació les santcugatenques han tingut fins a 8 punts de partit, per endur-se la victòria i amb el 23-23, Marta Santos amb dos punts seguits, ha donat la victòria a les visitants per 23 a 25.