El DSV CV Sant Cugat tira d’ofici i és a un pas del play-off pel títol

Les vermell-i-negres superen per 3 a 1 al CV Sayre CC La Ballena amb un tercer i quart set molt bons i són a una victòria d'aconseguir la fita històrica

El DSV Club Voleibol Sant Cugat supera per 3 a 1 al CV Sayre CC La Ballena i és a només una victòria d'aconseguir l'accés als play-off pel títol de la Lliga Iberdrola, una fita que aconseguiria per primer cop a la història de l'entitat.

En el partit d'aquest dissabte 27 de febrer, les santcugatenques han hagut de superar a un dur CV Sayre CC La Ballena i que ha plantat cara en els dos primers sets.

Els dos primers parcials han estat molt igualats. El primer ha acabat 25 a 22, un parcial on el DSV CV Sant Cugat ha estat superior, però no ha acabat de desenganxar-se en el marcador. El segon ha acabat amb 26 a 28, les santcugatenques han anat tota l'estona per darrere el marcador i tot i que han estat a punt de donar-li la volta les visitants han empatat el partit.

Tot i això, en el tercer i quart set el DSV CV Sant Cugat ha mostrat la seva qualitat de forma total i ha superat les rivals amb parcials clars de 25 a 15 i 25 a 17, sets on el DSV CV Sant Cugat ha mostrat un gran nivell ofensiu i s'ha pogut endur tres punts molt valuosos.

Itzíar López amb 21 punts ha estat la gran destacada del partit. A més ha estat un enfrontament especial per a Raquel Brun, que s'ha enfrontat a la seva germana Laura Brun, jugadora del conjunt canari.

Després del triomf, l'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz ha valorat la important victòria: "En el primer i segon set hem tingut molts errors, sobretot en servei, i això ens ha fet estar incòmodes en el partit. Crec que ens ha faltat tensió. Però en el tercer i quart set hem tret la nostra millor versió i ha servit per seguir amb opcions de play-off".

També ha parlat sobre la situació de classificar-se per al play-off: "No hem fet un gran partit, però hem tret el resultat que volíem. La setmana que ve volem culminar la classificació, en la que tenim posades moltes ganes, tot i que sabem que serà molt complicat. Depenem de nosaltres, però cap equip es deixa guanyar fàcilment".

Amb aquesta victòria les santcugatenques són sisenes amb 37 punts, amb tres punts de distància provisional sobre el setè classificat, l'OSACC Haro Rioja Voley i principal perseguidor de les santcugatenques.

En l'última jornada de la lliga regular el DSV CV Sant Cugat rep a casa el Cajasol Voley Dos Hermanas, 8è classificat amb 22 punts, el 6 de març a les 18:00 hores. Les de Rafa Ruiz depenen d'elles mateixes per ser al play-off pel títol.

Primers dos sets igualats, un per a cada equip

El DSV CV Sant Cugat ha començat molt concentrat i intens en el partit i amb agressivitat en atac, cosa que li ha permès encadenar un 4-0 amb tres punts de Camila Maldonado i un d'Itzíar López. Tot i això, després d'un primer temps mort demanat pel conjunt rival, les canàries han ajustat el marcador amb un parcial d'1-5 i han empatat el marcador.

Després de l'empat a 6, un nou parcial de 5-0 ha tornat a donar aire a les santcugatenques i han posat l'11 a 6.

Les visitants s'han tornat a acostar lleugerament, però les vermell-i-negres molt atentes als rebots i a les segones jugades han evitat que tornessin a reenganxar-se a l'electrònic mantenint l'avantatge (16-11).

Tot i això, un posterior parcial de 3 a 6 ha col·locat a 2 punts per sota a les canàries (19-17), amb un DSV CV Sant Cugat que en algunes jugades s'ha mostrat erràtic, sobretot en la recepció.

A la part final del set, el partit s'ha mantingut amb dos punts de diferència per a les de Rafa Ruiz, però amb 22-20 un error en atac de Natàlia Matamoros i un bloqueig rival han igualat el marcador a 22 i Rafa Ruiz ha demanat temps mort.

Després de la igualtat les santcugatenques han estat atentes a l'atac canari i han sumat dos punts més per al 24-22. Finalment, la capitana Maldonado, amb una deixada ha posat el 25-23 i l'1-0 en el marcador.

En el segon set les santcugatenques han començat més imprecises en defensa i això ha permès al conjunt visitant avançar-se tres punts en el marcador (4-7), però Newsome i Maldonado han mantingut a les santcugatenques dins el partit.

Les rivals han mantingut l'avantatge de 4 o 5 punts en el primer tram davant un DSV CV Sant Cugat que li ha costat trobar solucions a l'atac més agressiu de les visitants, amb això amb (10-15) Rafa Ruiz ha aturat el partit.

Després del temps mort les jugadores locals han seguit erràtiques en la pressió i el parcial s'ha ampliat a set punts de diferència (11-18).

La defensa de les santcugatenques era insuficient davant l'atac incontestable de les rivals i en els punts posteriors han pogut aconseguir un considerable avantatge amb un atac agressiu des de les cantonades (15-21).

Tot i això el DSV CV Sant Cugat no s'ha rendit i un parcial de 6-2 l'han acostat a dos punts per a la part final d'aquest segon set (21-23).

Després d'un temps mort rival, dos punts, un Matamoros i un Maldonado sumats a tres errors rivals han posat per davant a les de Rafa Ruiz consumant una espectacular remuntada que l'ha posat per davant 25 a 24. Tot i això, el conjunt rival li ha tornat a donar la volta al marcador i amb un intercanvi de punts s'ha endut el set amb 26 a 28 i ha empatat el matx.

Tercer i quart set de superioritat santcugatenca

El tercer set ha començat un altre cop amb les santcugatenques per davant i a l'inici han encadenat un parcial de 7 a 1 gràcies a un bon encert atacant en mans d'Andrea Bové Itziar López des de les cantonades, i també de Camila Maldonado.

L'encert en atac i la bona defensa en bloqueig d'aquest quart han ampliat el parcial a set punts de diferència (11-4).

L'aportació de Bové i López en atac en aquest set ha estat clau per a l'avantatge de les santcugatenques, que amb un bon joc col·lectiu han ampliat l'avantatge a fins a 10 punts de diferència (17-7).

Les de Rafa Ruiz s'han mostrat molt consistents signant el millor set del partit davant un equip rival superat en totes les facetes, amb això han mantingut un considerable avantatge de 10 punts que des del 17 a 7 s'ha mantingut fins al tram final (22-12).

Finalment, Maldonado, López i un error en bloqueig rival han posat el 25 a 15 i el 2-1 en el marcador.

En el quart set les santcugatenques han mantingut el bon nivell que han demostrat en el tercer set. Les de Rafa Ruiz han posat la directa des de l'inici i amb un nou parcial de 7 a 1 han començat a encarar el partit.

La gran aportació d'Itzíar López en aquest quart, amb 10 punts, sobretot amb llançaments potents des de la cantonada han estat clau perquè el DSV CV Sant Cugat decidís el marcador des del principi.

Les santcugatenques han continuat igual d'intenses i amb un parcial de 8 a 5 han posat el 15 a 6 i 8 punts d'avantatge.

Tot i això un parcial de 3 a 6 ha tornat a ajustar lleugerament el marcador (18 a 12).

Ja en el tram final del set, les visitants han tornat a pujar el seu nivell defensiu i al DSV CV Sant Cugat li ha costat generar situacions clares d'atac. Un altre parcial de 2 a 4 ha retallat encara més el marcador i a les locals les han entrat els nervis i la pressió d'haver de guanyar el partit amb tres punts (20 a 16).

Tot i això, les santcugatenques no s'han deixat sorprendre i gràcies a bones defenses de bloqueig i un bon encert en atac han tancat el partit amb 25 a 17 i 3 a 1 que ha estat definitiu