L'EMD podria impulsar una nova licitació per a l'explotació del Complex Esportiu

El Tribunal Suprem va anul·lar fa un mes una modificació del conveni entre l'EMD i l'empresa Eventing Sport 5 SL per a l'explotació del Complex Esportiu

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat una moció institucional a través de la qual es compromet a realitzar un estudi sobre els costos i estalvis de diferents alternatives per a l'explotació del Complex Esportiu de Valldoreix tot complint la sentència del Tribunal Suprem, que anul·la una modificació del conveni realitzada l'any 2012.

L'estudi, que serà presentat abans de finalitzar el mes de novembre, inclourà també la possibilitat de la resolució del contracte entre L'EMD i l'empresa Eventing Sport 5 SL, actual concessionària, i fer una nova licitació. En aquest sentit, cal remarcar que tornar al conveni inicial podria provocar l'enderroc de les pistes de pàdel. "Estem en vies de buscar una solució que ens satisfaci a tots", ha dit el president de l'EMD, Josep Puig.

Lluc Cahís, vocal d'ERC, ha assenyalat que "és moment de tornar a la legalitat", i ha agraït la tasca de l'Associació de Veïns Progressistes, igual que la vocal del PSC, Susanna Casta, qui ha destacat la importància de "fer una acció conjunta des de l'EMD".

En la mateixa línia, José Miguel Jiménez, vocal de Ciutadans, ha apuntat que "és imprescindible un estudi econòmic independent per veure com es pot solucionar aquest contenciós".

L'anul·lació del conveni

Cal destacar que el Tribunal Suprem va confirmar l'anul·lació de la modificació del conveni ara fa un mes, acceptant els arguments de l'Associació de Veïns Progressistes. El conveni inicial atorgava la propietat d'explotació del Complex EsportiuEventing Sport 5 SL des de l'any 2003, i per a un període de 25 anys.

El 2012, però, el govern valldoreixenc va decidir modificar-lo i des de l'associació entenien que va ser una modificació tan important que hagués calgut un nou concurs obert. Ara, la justícia els ha donat la raó i la modificació queda suspesa. "L'any 2012 es va fer una mala praxi", ha afirmat el vocal de la CUP, Ferran Margineda, tot i que ha afegit: "La voluntat de rectificació s'agraeix".

Més info: Anul·lada la modificació del conveni del complex esportiu de Valldoreix

En cas que l'EMD decidís concloure el contracte actual amb l'empresa que explota el Complex Esportiu, però, caldria veure què passa amb la possible indemnització, ja que el conveni té vigència fins al 2028. "Cal estudiar-ho bé", ha dit el president, Josep Puig, en aquest sentit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem