Èxit en els Campionats de Catalunya d’escalada en bloc 2019

Enguany s’han celebrat a Sant Cugat pel 75è aniversari del CMSC i han participat més de 100 escaladors, batent el rècord establert en l'edició del 2015

Durant tot el diumenge 5 de maig, els Campionats de Catalunya d'escalada en bloc 2019 es van disputar en un lloc privilegiat del municipi: just davant del Monestir. Precisament, Sant Cugat va ser la població escollida per ser la seu de la present edició, ja que el Club Muntanyenc Sant Cugat enguany celebra 75 anys i n'és un dels organitzadors, juntament amb l'Ajuntament de Sant Cugat, la Federació d'Entitats Excursionistes de CatalunyaKlauer Climbing Service. En ells, els diferents escaladors van haver de gestionar el seu propi temps per a assolir fer top als 6 blocs preparats en un temps de 40 minuts, revalidant el títol Rut Casas i Pol Roca en la categoria absoluta femenina i masculina, respectivament.

Les proves, que van començar a les 8h del matí i que acabaren a les 21h del vespre, van donar el tret de sortida amb les categories inferiors (la sots 12, sots 14 i sots 16). Amb això, la santcugatenca Gelia Macià del Club Muntanyenc Sant Cugat s'imposava en la categoria sub 12 femení, mentre que en la categoria masculina ho feia Ernest Woljdel del CE Madteam. A més, Martina Torres (ACE Mataró) vencia en la sots 14 femenina, Lau Macià (CE Esparreguera) en la masculina i la categoria sots 16 tancava la jornada matinal, amb les victòries respectives de Lucía Miranda (UEC Cornellà) i Lluc Macià (CE Esparreguera).

En les categories superiors, hi van participar escaladors de la categoria sots 18, veterans i absoluta, alguns dels quals amb experiència internacional. D'aquesta manera, Rut Casas (GE Manlleu) finalitzava per sobre de Mari Alarcón i Aida Torres (CE Torelló), però a causa de la nacionalitat valenciana de la sots campiona, Rut Monsech (CE Alpicat) assolia pujar al podi català femení. D'altra banda, Pol Rocas, després de fer top a 2 vies fortament exigents, va acabar liderant la final per sobre d'Hector Bazan (GE Manlleu) i Guillem Monsech (CE Alpicat). Finalment, Luna Marsella (UE de Sabadell) vencia en la categoria sub 18 femenina i Joel Codina (CE Madteam) en la masculina, mentre que Natalia Lanau (UEC Tortosa) i David Duran (AEM d'Arenys de Munt) s'imposaven en la categoria veterana femenina com masculina, respectivament. A més, el santcugatenc Manuel Palomino, escalador del CMSC, tancava el podi en la categoria veterana, amb una meritòria 3a posició.

Un cop acabades les diferents proves es va procedir a l'entrega dels guardons, una entrega amb la presència d'Eloi Rovira, actual tinent d'alcalde del municipi i regidor d'Esports, i Jordi Merino, president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Amb tot, la pròxima data marcada pels escaladors serà el Campionat de Catalunya d'Escalada de velocitat, disputat a La Foixarda el diumenge 15 de setembre, on el Club Muntanyenc Sant Cugat tornarà a ser organitzador.

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?