Fernández Alà (FC Barcelona): "El club mai s'ha de convertir en una societat anònima"

El precandidat a la presidència del FC Barcelona considera que els socis han de prendre "les decisions cabdals del club"

Lluís Fernández Alà, santcugatenc i precandidat a la presidència del FC Barcelona, ha realitzat una conferència en la Penya Blaugrana de Sant Cugat, el divendres 9 de setembre a la seu de l'entitat santcugatenca. Durant aquesta xerrada, Fernández Alà ha analitzat el present i futur del club blaugrana davant de dos centenars de persones.

Amb això, el precandidat del FC Barcelona s'ha mostrat molt contrari en convertir el FC Barcelona en una societat anònima: "Existeix un pensament erroni en considerar que el club estarà en primera línia mundial si ve un xeic o un fons d'inversió i no és així. Actualment, el FC Barcelona no va malament per no ser una societat anònima; el que s'ha de fer és gestionar el club a la catalana, amb seriositat, rigor, austeritat i bona gestió". Fernández Alà, a més, ha advocat per un club amb constant simbiosi amb Catalunya, que defensi "els anhels i interessos de Catalunya, que defensi la democràcia i els drets socials".

Una altra de les preocupacions que ha assenyalat el santcugatenc ha estat el paper necessari dels socis: "Les decisions cabdals corresponen als socis, que són els que fan gran el club, i és per això que és necessari replantejar l'assemblea de compromissaris i les atribucions del president i la junta directiva. S'acaba de vendre patrimoni del club i això ho haurien de decidir els socis". Tot i això, el precandidat ha destacat que la venda de patrimoni "ha ajudat a tancar l'any amb números positius i crear un equip competitiu i il·lusionant".

El principal problema que ha destacat l'empresari ha estat l'actual massa salarial del club blaugrana: "Llastimosament, el FC Barcelona ha sobrepassat el límit salarial arran d'una mala gestió i és necessari reduir aquesta massa salarial i l'estructura de 900 a 600 milions. Tinc nostàlgia d'aquells jugadors que s'estimaven al club i feien un pas al costat per amor al FC Barcelona. Que bé ens aniria actualment tenir capitans com Xavi Hernández, Andrés Iniesta o Carles Puyol i no com els d'ara".

Fernández Alà també ha fet una crida a potenciar la Masia i el planter: "El planter ha de ser bàsic per nosaltres i no s'entén que després de Sergi Roberto no s'hagi consolidat cap jugador. La base i el cor del FC Barcelona ha de ser sempre la gent del planter". Finalment, el santcugatenc ha demanat la unitat i pau social del barcelonisme: "És necessari la diferència d'opinions, però això no et pot dividir el club, i és que el FC Barcelona és més important que els personalismes

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem