Guillem Fox: el porter del Nantes francès que tornarà a jugar competició europea

El valldoreixenc, format al Patí Hoquei Club Sant Cugat i al FC Barcelona, jugarà la primera ronda de la WS Europe Cup, fins ara Copa de la CERS, contra l'actual subcampió, el Barcelos

Guillem Fox Vendrell, de 24 anys, afronta la seva tercera temporada com a porter del Nantes Atlantique Rink Hockey, equip que juga a la primera divisió francesa i que aquesta temporada, 2018-2019, tornarà a jugar competició europea. Disputarà la ronda preliminar de la WS Europe Cup, competició fins ara anomenada Copa de la CERS, enfront l'OC Barcelos (Portugal), l'actual subcampió. El partit d'anada es jugarà el 20 d'octubre a França i el de tornada, el 17 de novembre, a Portugal. La campanya anterior va quedar eliminat en primera ronda. "Volem fer un bon paper, tot i que sabem que és competició europea i que és molt difícil passar ronda. Si no passem, almenys els hi volem posar les coses difícils. Els jugadors del Barcelos són professionals i nosaltres no".

Fox: "M'agrada viure experiències a l'estranger"

A Nantes s'hi troba "a gust. Em cuiden molt bé. He fet molt bones temporades i em valoren. Allà he estudiat un màster en enginyeria naval i he trobat feina. No se quan tornaré a Sant Cugat. M'agrada viure experiències a l'estranger, parlar idiomes i conèixer gent. Si et va bé, marxar a l'estranger és una cosa que enganxa".

El santcugatenc vol seguir gaudint de l'hoquei sobre patins d'elit, però sempre compaginant l'esport d'elit amb la seva carrera professional d'enginyeria naval: "Vull continuar jugant a alt nivell i m'agradaria jugar a un club important, però sempre que m'ho pugui compaginar amb la meva feina. Jo vull treballar d'enginyer, no ser professional de l'hoquei sobre patins".

Pel porter de Valldoreix, l'hoquei sobre patins és "el meu esbarjo i la meva passió. És un moment per a mi, de desconnexió. Fas molts companys i viatges".

Un porter format al PHC Sant Cugat

A banda de ser de Sant Cugat, Fox s'ha format a les categories inferiors del Patí Hoquei Club Sant Cugat. Hi va jugar des de l'escola d'iniciació fins a infantil de 1r any. Després va fitxar pel FC Barcelona, on hi va jugar d'infantil de 2n any fins a júnior. Amb el PHC Sant Cugat va guanyar un Campionat de Catalunya de Clubs Juvenil i amb el Barça, 5 Campionats de Catalunya i d'Espanya de Clubs. "Si torno a Sant Cugat, m'agradaria tornar a jugar al PHC Sant Cugat. És casa meva".

Posteriorment, va jugar dues temporades a l'OK Lliga amb el CE Vendrell on va guanyar l'Hoquei Lliga Catalana, en una final que va derrotar al FC Barcelona. Després ja es va incorporar al Nantes francès, on la temporada 2016-2017 va ser subcampió de la Copa de França. És subcampión del Món en categoria júnior, amb la selecció espanyola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem