Joan Cinta és l'entrenador del segon equip del Club Handbol Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Esports

Joan Cinta, més de quatre dècades vinculat a l'handbol de Sant Cugat

El santcugatenc, de 51 anys, va començar a jugar a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix, després va passar per totes les categories del club i ara entrena el sènior B del Club Handbol Sant Cugat

Joan Cinta fa ni més ni menys que 41 anys -i en té 51- que està vinculat a l'handbol de Sant Cugat. "La gent se sorprèn quan li explico. No hi ha gent que faci tants anys que està vinculat en un club", detalla. Va començar a jugar als 10 anys a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix, i ara, des de fa 12 temporades entrena el sènior B del Club Handbol Sant Cugat, que és quart -amb un partit menys- en la Primera Catalana, i lluita per ascendir a Lliga Catalana. Va començar a entrenar als 39 anys -va jugar fins als 38- i ha ascendit fins a 4 vegades, des de la 4a Catalana a la Lliga Catalana (de 2a a Lliga Catalana amb 2 ascensos consecutius).

"Al segon equip m'hi sento còmode, formant als jugadors perquè arribin al primer equip. En el sènior B cada temporada és diferent: arriben 8 o 10 jugadors nous del juvenil o del sènior C. És un equip de formació. Aquest conjunt és el que entrena més del club", assegura.

Cinta: "Per l'handbol, no se si el que tinc és il·lusió o obsessió"

"Per l'handbol, no se si el que tinc és il·lusió o obsessió. Encara mantinc la il·lusió d'un nen petit que vol anar a jugar el partit del cap de setmana. Tinc molta il·lusió i la il·lusió ho pot tot".

20 temporades al primer equip

Al Ferran i Clua hi va jugar 4 cursos escolars en les categories aleví i infantil, fins que en cadet va fer el salt al club, llavors es deia Balonmano Sant Cugat. Més tard, va passar a ser una secció de la Unió Esportiva Sant Cugat i, posteriorment, el Club Handbol Sant Cugat, nom actual de l'entitat. També va defensar les categories juvenil i sènior, on en el primer equip va jugar fins a 20 temporades de central. Va arribar a jugar dues campanyes (1999-2000 i 2000-2001) a la 1a Nacional, on juga ara el sènior A del CH Sant Cugat. Amb el juvenil va disputar el Campionat d'Espanya de Clubs, la temporada 1987-1988, a Ciudad Real, l'únic conjunt juvenil del club que ha participat en un estatal.

Ha conegut als 8 presidents que ha tingut el CH Sant Cugat (Rius, Villalba, Pere Casadevall, Josep Lluís Rius, Josep March, Davide Bonaccini, Miquel Catarineu i Julià López-Arenas) i mai no ha estat en cap junta directiva de l'entitat.