El Junior FC empata amb el Club de Campo i segueix invicte a la Divisió d'Honor Femenina

Les blau-i-negres empaten a 1 en un partit molt disputat davant les líders de la competició i continuen sense perdre en aquest inici de lliga

El conjunt femení del Junior FC aconsegueix un empat a 1 vers el líder, el Club de Campo Villa de Madrid, i continua invicte a la Divisió d'Honor Femenina d'hoquei sobre herba. El partit, disputat aquest diumenge 25 d'octubre al matí al Junior FC, no s'ha decidit fins a l'últim quart, ja que ha estat molt igualat i ha tingut una alta intensitat durant els 70 minuts. Els dos gols del partit han arribat en els darrers 17 minuts, les santcugatenques s'han avançat amb una jugada de penal-córner que ha culminat Georgina Oliva en el minut 3 de l'últim quart, i en el 14, a falta de 3 minuts i mig per finalitzar, les madrilenyes han pogut empatar mitjançant Begoña Garcia.

Amb aquest empat, els dos equips han cedit els primers punts de la temporada i continuen sense perdre en aquest inici de la competició a la Divisió d'Honor.

Per una banda, el Junior FC és tercer a la competició amb 13 punts amb 4 victòries i 1 empat en 5 partits. El RC Polo, que és quart, té els mateixos punts i el mateix balanç; al Junior FC li queda un partit pendent a casa amb les barcelonines, corresponent a la jornada 2. Per davant de les santcugatenques, el SPV Complutense, és segon amb 15 punts, amb dos partits més i amb un balanç de 5 victòries i 2 derrotes en set partits.

Per altra banda, el Club de Campo VM lidera la competició amb 16 punts i amb 5 victòries i 1 empat en sis partits, un més que el que han disputat les santcugatenques.

Abans de l'inici del partit s'ha fet un reconeixement a les exjugadores del Junior FC, Mariona Valdés i Cristina Guinea, pels anys que han estat en el club santcugatenc.

Partit d'alta intensitat des de l'inici

Tot i que ha acabat en empat a 1 i decidir-se en l'últim quart, en el global dels 70 minuts, el partit ha estat molt disputat i ha tingut una alta intensitat. Des de l'inci els dos equips han buscat l'àrea rival i s'han pogut apropar a la porteria contrària i practicar el seu joc en terreny rival, una situació que ha provocat que la presència del joc al mig del camp fos mínima. Tot i els apropaments d'ambdós equips, les defenses i les porteres han estat les protagonistes i cap equip ha trobat situacions clares de gol.

Només una ocasió amb un penal-córner a favor de les visitants, fregant el minut 3 de partit, ha estat la situació de més perill en l'inici de l'enfrontament. Amb el pas dels minuts en el primer quart, les madrilenyes han anat recuperant terreny i han fet una pressió alta després de la pèrdua de possessió que ha dificultat la sortida de pilota del Junior FC. En la part final del primer quart, les santcugatenques s'han defensat més i Jana Martínez, portera del Junior FC, ha realitzat dues bones aturades per mantenir el 0-0 al marcador.

En el segon quart, el guió ha estat exactament el mateix però sí que s'ha vist a un Junior més agressiu i que ha volgut tenir més protagonisme en el partit del que havia tingut en el quart inicial. El partit ha seguit igualat, s'ha trencat i s'han jugat la major part dels minuts amb una situació en què la pilota anava d'àrea a àrea. Aquesta ha estat un fet que ha beneficiat a les santcugatenques, ja que ha estat quan han gaudit de més ocasions, és a dir, han cedit en certs moments el control per poder obrir espais i sortir al contraatac amb més facilitat.

A partir del minut 10, les santcugatenques han estat lleugerament superiors i una bona ocasió d'Anna Gil amb un xut creuat i un penal-córner a favor de les santcugatenques en l'última jugada del quart, han estat a punt de desquilibrar la balança. Tot i això, s'ha arribat al descans també sense cap gol.

L'empat a 1 final ha fet justícia

A la segona part, en el tercer quart, les santcugatenques han continuat en la línia del final del segon i a les madrilenyes les costava molt tenir situacions d'atac. Les visitants s'han aprofitat de la major prescència en atac del Junior FC i en el tercer quart ha estat quan han tingut més ocasions de perill.

En general, el partit ha tingut falta d'encert per part de les atacants, tant de les santcugatenques com de les madrilenyes i també una actuació destacada de les porteres, cosa que ha servit per a seguir amb l'empat a 0 en el marcador. El Junior ha anat clarament de menys a més en el partit, però la solidesa de la defensa madrilenya evitava situacions clares de gol.

Tot semblava signat per a què el 0-0 fós el resultat final però en els últims 17 minuts han arribat els dos gols del partit. L'últim quart ha estat inclús més intens que els altres tres i els dos equips han buscat clarament la porteria rival per lluitar pels tres punts. El partit, estava conduït a què es decidís per detalls i així ha estat. En el minut 3 de l'últim quart, Georgina Oliva ha fet 1-0 després en la jugada d'un penal-córner, amb un xut potent des de la frontal de l'àrea que aquesta vegada, sí que ha pogut superar la porteria rival.

Arran del gol, el Junior FC ha seguit pressionant a dalt i ha tingut apropaments per poder marcar i posar la sentència al partit, però el Club de Campo no s'ha rendit i amb el pas dels minuts ha tingut fins a tres ocasions per empatar. Les santcugatenques s'han vist obligades a recular i han vist com, en el quart intent ja en el minut 14 de partit, una jugada d'atac per la banda esquerra ha acabat amb un xut llunyà de Begoña Garcia que s'ha colat per l'escaire esquerre de la porteria defensada per Jana Martínez.

Els últims tres minuts han estat un símil de tot el partit i cap equip ha trobat una situació clara per posar l'avantatge en el marcador; al final, el partit ha acabat amb un just empat a 1.

Marcel Malgosa: "Crec que l'equip té les eines per dominar aquest tipus de partits"

Al final del partit, l'entrenador del Junior FC, Marcel Malgosa, s'ha mostrat satisfet amb el nivell mostrat per les seves jugadores: "El Club de Campo és un equip que t'exigeix moltíssim, diria que el que més t'exigeix de la lliga. Amb això, crec que hem estat a un nivell d'intensitat molt alt, crec que en aquest aspecte les hem igualat". També ha volgut destacar el fet que el partit es trenqués des del principi: "Ha estat des de la primera part i és una cosa que a nosaltres no ens interessa que passi, però la manera que hem tingut d'igualar-ho ha estat córrer".

La propera jornada, el Junior FC visita l'RS Tenis el diumenge 8 de novembre a les 13:15. Les cantàbriques són penúltimes amb dos punts sense cap partit guanyat dels 6 que ha disputat, amb 2 empats i 4 derrotes.