El Junior FC s'imposa a l'RC Polo i suma el seu primer títol de la temporada

Les blau-i-negres s'adjudiquen el Campionat de Catalunya gràcies a les dianes de Laura Bosch i Berta Serrahima

El conjunt femení del Junior FC d'hoquei herba assoleix, el diumenge 13 de setembre, el Campionat de Catalunya davant l'RC Polo per un resultat d'1 a 2, en l'any que el campionat celebra el seu centenari. Amb això, les santcugatenques sumen el seu 11è trofeu català, el 4t de manera consecutiva.

El Junior FC ha dominat tot l'enfrontament, tot i que un gol a les acaballes del partit ha fet patir a les santcugatenques pel bon treball fet durant els 4 quarts del partit. No obstant això, finalment les dianes de Laura Bosch i Berta Serrahima han servit perquè el conjunt santcugatenc s'imposés en l'electrònic.

Més info: El Junior FC buscarà aixecar el primer títol de la temporada

Per a Marcel Malgosa, tècnic santcugatenc: "La veritat que estic molt content., no només per la victòria, sinó per com hem dominat el partit des del principi. Ens hem atrevit a fer coses que mai ens havíem atrevit i, encara que tots els processos necessiten el seu temps, avui hem vist un canvi en la confiança de l'equip.

Durant el partit, el Junior FC ha trobat molts forats en l'RC Polo, sobretot per la banda dreta, i ha estat capaç d'evitar el joc combinatiu de les barcelonines. D'altra banda, les santcugatenques han sabut treure rèdit dels seus penal-córners, ja que fruit d'això ha arribat el primer gol de la tarda, en un penal provocat per Laura Bosch i que ella mateixa ha estat l'encarregada de materialitzar, empenyent en el segon pal un xut de Carlota Petchamé.

Amb el gol, les santcugatenques s'han sentit còmodes sobre el terreny de joc i han començat a generar grans ocasions. Arran d'això, Mariona Serrahima ha tingut el 2 a 0, gràcies a una excel·lent pilota d'Anna Gil que ha guanyat l'esquena de totes les defenses, no obstant això, la santcugatenca no ha pogut aprofitar la seva ocasió. Per la seva banda, l'RC Polo ha tingut una ocasió per empatar en la darrera jugada del primer quart, per un penal-córner provocat per Anna Serrahima, però que Jana Martínez ha rebutjat amb solvència.

Més info: Malgosa dirigirà per 2n any al Junior FC de la Divisió d'Honor Femenina

En el 2n quart, les blau-i-negres han seguit aplicant el mateix guió de joc, i a punt han estat d'anotar Gigi Oliva i Ana Gil en el primer minut, provocant inclús un penal-córner que les santcugatenques no han sabut materialitzar. Per la seva banda, qualsevol opció d'internada per part de l'RC Polo ha estat molt ben defensat per les santcugatenques.

Amb el transcurs de l'enfrontament, el Junior FC s'ha seguit apoderant de la seva banda dreta i fruit d'això, Laura Serrahima ha aconseguit provocar un penal-córner, que Berta Serrahima ha aprofitat per anotar el 2 a 0, després que la portera rebutgés un tir potent de Gigi Oliva.

L'RC Polo, per la seva banda, no ha estat capaç de trobar una jugada que pogués intimidar la porteria defensada per Jana Martínez, tret de 2 penal-córnes de manera consecutiva, que ha defensat perfectament la portera blau-i-negra. Amb això, les santcugatenques han marxat al pas de vestuaris sentint-se còmodes amb el seu joc i generant continues ocasions.

L'RC Polo, més intens en la 2a part

En la reapresa, l'RC Polo ha comptat amb una jugada clara per reduir distàncies en els primers minuts de joc, tanmateix, la davantera barcelonina no ha arribat a contactar bé amb la pilota. A més, l'equip rival ha disposat de 2 xuts consecutius, amb grans aturades de Natàlia Salvador, nova incorporació del Junior FC.

Més info: El Junior FC incorpora a Strappato i Salvador, dues jugadores d'alt nivell

El Junior FC ha volgut treure's de sobre la pressió continua que estava rebent per part de l'RC Polo i ha tingut 2 penals-córner per augmentar la distància en l'electrònic, no obstant això, en les dues ocasions Gigi Oliva no ha pogut materialitzar la jugada en gol.

En el tercer quart, l'enfrontament ha viscut moments de descontrol, on cap dels 2 equips ha estat capaç de controlar l'esfèric i on les ganes d'ambdós conjunts d'arribar a la porteria contrària s'han traduït en continues pilotes llargues, sense molt encert. No obstant això, en una d'aquestes, Anna Gil ha disposat d'una gran ocasió per anotar el 3 a favor del Junior FC i dilapidar totes les opcions de les barcelonines.

Finalment, en el quart i darrer parcial, les blau-i-negres han sortit al camp de joc molt nervioses i l'RC Polo ha estat a punt d'inaugurar el seu marcador, amb una jugada que el pòster ha rebutjat l'esfèric cap a fora. El conjunt rival, a més, ha lluitat en tot moment per anotar un gol que el fiqués de nou en l'enfrontament, pero Salvador ha estat molt seriosa sota els pals.

En els darrers minuts, l'RC Polo ha tingut una gran ocasió per perforar la xarxa de Nátalia Salvador, però Gigi Oliva ha estat providencial per evitar el gol, i finalment, l'esforç de l'RC Polo ha tingut el seu premi en el minut 52, en una jugada embolicada que ha acabat al fons de la porteria del Junior FC, quan faltaven només 3 minuts pel xiulet final.

El Junior FC ha sabut controlar la pilota en els darrers minuts de joc per no endur-se cap sorpresa i, gràcies a l'1 a 2 final de l'electrònic, suma el seu 11è Campionat de Catalunya, el que suposa el 4t de manera consecutiva.

Amb tot, les blau-i-negres encaren el seu partit inaugural a la Divisió d'Honor Femenina davant de la UD Taburiente, el pròxim diumenge 20 de setembre, amb un balanç de 4 victòries i 1 empat durant el Campionat de Catalunya. "Hem fet un pas endavant i hem de ser conscients que podem fer coses importants enguany" sentenciava Marcel Malgosa.

Més info: De nou, la UD Taburiente serà el primer rival del Junior FC femení en lliga