El Junior FC supera a un insistent UD Taburiente i comença la segona volta amb victòria

Unes santcugatenques efectives a la primera part han acabat emportant-se un triomf treballat davant la UD Taburiente per 2-1 i consoliden la segona posició a la Divisió d'Honor

El Junior FC s'imposa a la UD Taburiente per 2 a 1, aquest diumenge 14 de febrer, i enceta la segona volta de la Divisió d'Honor femenina d'hoquei sobre herba amb victòria.

En el primer partit de 2021 a les santcugatenques les ha costat iniciar amb un alt ritme de competició i això s'ha vist condicionat en el partit. Tot i avançar-se 2 a 0 en el marcador, en la primera part a les blau-i-negres les ha costat molt marcar i l'efectivitat en els dos primers quarts ha estat clau. Ja en el tercer han tingut més ocasions, fins i tot per ampliar el marcador, però un penal-córner per a les visitants a l'última jugada del quart ha suposat el 2-1 i ha posat emoció en el partit. A l'últim quart les locals han estat molt concentrades i no han cedit per poder endur-se els tres punts.

El partit ha començat sense ocasions dels dos conjunts i amb la possessió repartida per als dos equips. El Junior FC estava imprecís en la passada i això ha permès a la UD Taburiente tenir moments de control del partit en certs moments. Però, sense tenir moltes ocasions i apropant-se tímidament a la porteria canària, Laura Bosch ha fet el primer del partit des del penal córner en la primera acció clara per a les santcugatenques a la primera part. Amb l'avantatge en el marcador el partit ha continuat igual que amb l'empat i cap dels dos equips ha pogut apropar-se a la porteria contrària. Amb això han anat passant els minuts i s'ha arribat al final dels primers 17 minuts amb 1-0 en el marcador.

El segon quart ha tingut el mateix guió que el primer, poques ocasions i possessió per als dos equips. La UD Taburiente ha començat els dos primers minuts amb presència en el camp del Junior, però un altre cop l'efectivitat s'ha imposat. En tres passades, Maialen Garcia ha culminat un contraatac i ha posat el 2-0 en el marcador al minut 4. Després del gol, el Junior ha passat a tenir el domini del joc i s'ha arribat al descans amb 2-0, moments on les santcugatenques s'han mostrat molt intenses en defensa i no han concedit moltes ocasions a les rivals.

A la segona part, el Junior FC ha començat amb molta iniciativa i ha tingut fins a 4 ocasions per ampliar el marcador. Tot i el domini santcugatenc, a la darrera jugada del quart, un penal-córner a favor de les canàries, que estaven buscant la porteria del Junior en els últims minuts del quart, ha retallat distàncies de cara al final del partit.

Tot i el marcador ajustat, el partit ha acabat amb 2-1. En els primers instants del tercer quart, el Junior FC ha tingut més presència en atac, però a mesura que anaven passant els segons, la UD Taburiente, que seguia dins del partit també ha tingut ocasions per poder empatar el marcador. Finalment, en els darrers minuts de l'últim quart el Junior FC s'ha defensat amb la pilota i el partit ha acabat amb victòria blau-i-negre.

Després del partit, l'entrenador del Junior FC, Marcel Malgosa, ha analitzat el triomf de l'equip: "Enfrontàvem el partit amb algunes baixes, a més, penso que la pretemporada d'aquesta segona volta ens afecta perquè tenim moltes jugadores amb la selecció espanyola i aquesta setmana ens hem retrobat després de gairebé un mes i mig. Havíem de tornar a agafar el ritme i sabíem que avui seria molt complicat, a la primera part no hem estat molt encertades, però hem pogut marcar 2 gols i a la segona part, que hem estat molt millor, hem patit més. Al final hem competit bé l'últim quart i ens hem pogut emportar els 3 punts".

I també ha destacat que l'important és recuperar el nivell l'abans possible: "Les jugadores venien d'una altra dinàmica, però estic segur que serà ràpid i tardarem poc a recuperar les sensacions que teníem abans de l'aturada".

Amb aquesta victòria el Junior FC suma tres punts més i és segon de la classificació amb 28 punts amb 9 victòries, 1 empat i 1 derrota. El primer classificat de la lliga és el Club de Campo amb 34 i el tercer el SPV Complutense amb 24.

La propera jornada les blau-i-negres visiten el RC Polo, 4t amb 20 punts, el 21 de febrer a les 12:30 hores.

L'efectivitat marca la primera part

Els primers instants del partit no han tingut ocasions, pero han estat amb un UD Taburiente fent una pressió alta sobre les jugadores del Junior FC que a través de combinacions ràpides han intentat mantenir la possessió de la pilota i avançar metres. Ja des de l'inici a les de Marcel Malgosa les ha costat trobar espais i han optat per passades llargues per obrir el camp.

Tot i això, després d'uns primers minuts on les canàries han fet una pressió alta, el Junior FC s'ha anat assentant en camp contrari i ha començat a trobar situacions perilloses gràcies a les recuperacions al mig del camp d'Strappato. Precisament al minut 7 de partit, una recuperació de la mig centre a l'àrea rival li ha permès una penetració i ha provocat un penal-córner. Anna Gil ha servit i una jugada combinada amb Marta Grau l'ha culminat Laura Bosch al pal contrari i després d'un rebot la pilota ha acabat entrant per suposar l'1-0.

Posteriorment el matx ha continuat igualat i cap dels dos equips ha tingut apropaments a la porteria contrària. Ja als minuts finals del primer quart les blau-i-negres s'han mostrat una mica precipitades i han tingut algunes pèrdues que no han permès tenir el control. Amb això, la UD Taburiente s'ha aprofitat d'aquestes errades en la construcció i s'ha apropat tímidament a la porteria defensada per Jana Martínez.

Finalment s'ha arribat al final dels primers 17 minuts, amb un quart amb poques ocasions i on l'efectivitat ha estat clau.

Al segon quart, el Junior FC ha continuat espès i li ha costat molt lligar jugades ràpides. De fet ha estat el conjunt canari qui, a la segona part, ha començat amb més presència en la porteria de les santcugatenques.

Al Junior FC li costava arribar a porteria rival, però al minut 4 un desajust defensiu, sumat a una gran jugada del Junior FC ha suposat el 2-0. Berta Serrahima ha iniciat l'acció amb una passada llarga a Carlota Petchamé, aquesta ha vist la incorporació pel mig del camp de Maialen Garcia, que sola davant la portera rival no ha perdonat amb un xut creuat.

Després d'això, les locals s'han sentit lleugerament més còmodes, però igualment sense trobar solucions davant la bona defensa de la UD Taburiente, que en dues jugades aïllades ha rebut dos gols. Les santcugatenques han seguit recuperant moltes pilotes a través d'Strappato i Anna Gil al mig del camp, però no han acabat de trobar els espais en els últims metres.

Al minut 12, Laia Vidosa ha vist targeta verda i el Junior FC s'ha quedat amb una jugadora menys durant dos minuts, instants en que han aguantat bé la tímida pressió del conjunt visitant.

Als minuts finals del segon quart el Junior FC ha continuat insistint i a través de les bandes ha intentat acostar-se amb internades per la línia de fons amb Laura Bosch per l'esquerra i Laia Vidosa per la dreta a la porteria de les canàries, tot i que sense gaire èxit.

El segon gol ha donat energia a les santcugatenques, i tot i que, han estat més intenses en la pressió no han pogut tenir cap ocasió clara de gol i s'ha arribat al descans amb 2-0.

Segona part amb més superioritat però sense sentenciar el partit

A la segona part, el partit ha canviat de guió i les santcugatenques han sortit més entonades. Les blau-i-negres han començat a fer bones combinacions per dins i per fora i han creat espais dins l'àrea de la UD Taburiente.

Tot i que el quart ha iniciat igualat, les santcugatenques ja han començat a tenir més presència sobre l'àrea rival.

Dues ocasions inicials amb dues internades de Petchamé, jugadora destacada a la primera part han estat a punt de suposar el 3-0. Al minut 13 Maialen Garcia ha pogut trobar Laura Bosch per l'esquerra i la centrada de Bosch no l'ha pogut rematar Petchamé dins l'àrea, que ja estava preparada amb l'stick.

Tot i això, a partir d'aquesta ocasió, les visitants han començat a tenir més possessió de pilota i un peu dins l'àrea d'Anna Serrahima després d'una jugada de Paula Ortiz, per part de les visitants ha suposat el primer penal-córner per a les canàries.

Les santcugatenques han estat més toves en defensa i això ha provocat arribades de la UD Taburiente, que en l'última jugada del tercer quart, ja amb el temps exhaurit han provocat un altre penal-córner. Aquest cop Paula Fernández i Paula Ortiz han trenat la jugada i la defensa del Junior FC no ha pogut evitar el 2-1.

L'últim quart ha començat amb una pressió alta del Junior FC i en la primera jugada Anna Gil a punt ha estat de fer el tercer per a les locals. Les santcugatenques buscaven la porteria rival i al minut 6, un altre cop Gil, la davantera del Junior FC, ha tingut a les seves mans el gol, després d'una passada de Marta GrauStrappato que ha vist sola a la davantera, però la defensa rival s'ha creuat bé en última instància. El Junior FC ha tingut més ocasions a la segona part, però no ha acabat de materialitzar-les.

Tot i que, seguidament, la UD Taburiente ha tingut un altre penal-córner, també provocat per Paula Ortiz, però que Mariona Serrahima ha pogut treure en defensa. Després d'això, les canàries han tingut dos apropaments clars i a partir del minut 10 les santcugatenques han agafat el control del partit i amb criteri han mogut la pilota per defensar-se i que passessin els minuts.

El partit ha acabat amb un penal-córner provocat per Petchamé. El Junior FC ha tingut dues oportunitats, en la segona Laia Vidosa ha fet gol, però l'àrbitre l'ha anul·lat per peus d'una jugadora del Junior FC que estava dins l'àrea i el partit ha acabat amb 2 a 1 en el marcador.