Meritòria 4a posició de Bestué en els 100 metres en l'Europeu de Seleccions

Jaël Bestué aconsegueix classificar-se a la final igualant el seu rècord nacional sub-20 i acaba en la 4a posició d'entre 12 atletes, tot i tenir el 9è millor temps d'entre les participants

L'atleta santcugatenca, Jaël Bestué, finalitza 4a en la prova dels 100 metres en el Campionat d'Europa de Seleccions Nacionals, disputat a Bydgoszcz (Polònia), entre el divendres 9 d'agost i el diumenge 12 del mateix mes. L'atleta del FC Barcelona, de només 18 anys, es queda a les portes del podi amb una marca de 11.61 segons per darrere la francesa Carolle Zahi (11.31), la britànica Daryll Neita (11.33) i la polaca Ewa Swoboda (11.35).

La final, disputada el dissabte 10 d'agost, començava amb l'absència de l'alemanya Lisa Marie Kwaiye per una lesió. A més, la cursa es va haver d'aturar per una falsa sortida, tot i que cap atleta va ser desqualificada, ja que va ser un error tècnic el causant de la incidència. No obstant això, tant l'atleta grega com la britànica van recórrer quasi 60 metres en aquesta primera sortida, endarrerint la reapresa d'aquesta.

En el segon intent, sense incidències, Jaël Bestué arrancava amb un bon temps de reacció, que no obstant això, perdia en els primers metres de la carrera, col·locant-se en l'última posició d'entre les 7 participants. Tanmateix, en els darrers 50 metres, Jaël Bestué assolia una molt bona progressió i avançava primer a la txeca Seidlová, posteriorment a la grega Spanoudáki (molt minvada de forces per la primera sortida) i finalment, quasi en línia de meta, a la italiana Dosso.

 


De nou, iguala el rècord nacional sub-20


A més, la santcugatenca va assolir igualar el rècord nacional sub-20 (11.43 segons) en la ronda classificatòria, un rècord en el seu poder des de l'Europeu sub-20, disputat a Boras (Suècia), el passat mes de juliol. Amb això, l'atleta santcugatenca segueix mostrant la seva progressió, ja que els anteriors rècords feia 35 anys que no se superaven: Teresa Rioné i Yolanda Díaz, totes dues amb un registre d'11,48 segons, els anys 1984 i 1987, respectivament.


5a posició en els relleus 4x100


D'altra banda, la santcugatenca ha format part del quartet d'atletes espanyoles que ha participat en els relleus de 100 metres, disputat també el dissabte 10 d'agost, juntament amb Maria Isabel Pérez, Cristina Lara i Paula Sevilla. Així doncs, el combinat espanyol ha assolit la 5a posició, per darrera les alemanyes, amb un temps de 43.94, superant la marca de la selecció durant aquesta temporada.


VIII Campionats d'Europa de Seleccions Nacionals


En aquests campionats, disputats de manera bianual, participen les 12 millors seleccions nacionals d'atletisme d'Europa. Així doncs, en funció de la classificació en les diferents proves tant masculines com femenines (un total de 40), cada selecció s'adjudica una puntuació: 12 el primer classificat, 11 el segon, i així successivament fins a 1 punt pel darrer classificat. D'aquesta manera, gràcies a la 4a plaça assolida en el 100 metres i la 5a en els relleus, Jaël Bestué ajuda al combinat espanyol a sumar 17 punts en la classificació final (9 en els 100 metres i 8 en els relleus), una classificació on Espanya ha finalitzat 6a amb 294,5 punts.

Amb tot, l'amfitriona Polònia ha estat la vencedora del campionat, amb 345 punts, i l'han acompanyat en el podi Alemanya (317,5) i França (316,5). D'altra banda, Itàlia s'ha quedat a només 0,5 punts dels francesos, Gran Bretanya ha copat la 5a posició amb 302,5 i l'equip ucraïnès ha finalitzat setè, per darrere d'Espanya, amb una puntuació total de 225 punts. Finalment, les seleccions de República Txeca, Suècia, Grècia, Finlàndia i Suïssa han estat els equips que han descendit i no estaran en la pròxima edició de la competició.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?