Més de 400 participants en la 10a Marxa de Cap de Rec

La marxa organitzada pel Club Muntanyenc travessa la Cerdanya i forma part del Campionat de Catalunya de Caminades de Resistència

El Club Muntanyenc Sant Cugat va organitzar, el passat dissabte, 11 de juny, la 10a edició de la Marxa de Cap de Rec – Memorial Narcís Castanyer. El recorregut s'iniciava al refugi de Cap de Rec, travessa la Baixa Cerdanya fins a arribar a Andorra, per després retornar fins a Cap del Rec per una altra ruta. La caminada, que a reunir a més de 400 participants, forma part del Campionat de Catalunya de Caminades de Resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

El recorregut era un circuit de 51 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 5.200 metres, i una altura màxima de 2.577 metres, fet que la convertia en tota una ruta d'alta muntanya. Els punts més alts per on van passar els i les excursionistes van ser el Port de Vallcivera (2.517 metres), el Coll de Sant Vicenç (2.577 metres) i el refugi Estanys de la Pera (2.400 metres). Segons l'equip organitzador, va ser un trajecte sense dificultat tècnica per a persones acostumades a caminar, però la diferència de desnivell la convertia en una prova de dificultat mitjana. La temperatura, agradable, va fer la marxa més amena, i les amenaces de pluja al final no van causar cap impediment.

Enguany, la millor marca, de 6 hores i 35 minuts, va ser més lenta que en anys anteriors.

El Club Muntanyenc va portar 7 participants

El Club Excursionista Independent va ser qui va portar més participants, amb un total de 37 persones, proclamant-se campió de Catalunya de Caminades de Resistència i sumant el seu sisè campionat consecutiu. Per darrere van quedar el CE Medteam, amb 14 participants, l'AE Trail Roquetes, amb 8 participants, i després el Club Muntanyenc, amb 7 participants. Jordi Merino, el president de la FEEC, ha sigut l'encarregat d'entregar els trofeus del campionat a les entitats guanyadores.

Memorial a Narcís Castanyer

L'esdeveniment porta el nom de Marxa de Cap de Rec - Memorial Narcís Castanyer des de la novena edició, després de la mort, a la tardor del 2014, del que fou president del Club Muntanyenc Sant Cugat i fundador d'aquesta i d'altres marxes muntanyenques.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem