El PHC Sant Cugat s'imposa al Deportivo Liceo i acaba la primera volta invicte com a local

Tot i la golejada per 5 a 2, els santcugatencs han hagut de treballar fins al final per superar el filial del Liceo

El Patí Hoquei Club Sant Cugat guanya per 5-2 al Deportivo Liceo aquest dissabte 16 de gener, a la tarda, i aconsegueix la cinquena victòria a l'OK Lliga Plata Nord. A més, els santcugatencs continuen invictes com a locals a la competició amb 5 victòries i 1 empat.

Amb aquesta victòria els santcugatencs sumen 5 victòries, 2 empats i 2 derrotes i finalitzen la primera volta de la competició quarts amb 17 punts, empatats amb el rival d'avui, el Deportivo Liceo. Tot i això, als santcugatencs encara els queden dos partits ajornats pendents davant el CP Areces i el Compañia de María, equips de la part baixa de la taula.

En la primera part els vermell-i-negres han estat clars dominadors del joc i tot i que en els instants inicials han sortit amb dubtes en els minuts posteriors han pogut fer-se amb la possessió del joc. Al minut 5, Carles Doménech ha obert el marcador fent l'1-0 i després el PHC Sant Cugat ha continuat portant la iniciativa del partit. Al minut 14, Joan Farnés ha fet el 2-0 i tres minuts més tard, tot i que semblava que els visitants intentaven treure cap apropant-se a la porteria local, Xavi Serrallonga ha fet el 3-0, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

Degut al clar avantatge en el marcador, el PHC Sant Cugat ha sortit més relaxat a la segona part i això ho ha aprofitat el Deportivo Liceo, que ha tingut més presència a l'àrea de David Toda. Tot i això, un gol matiner de David Yepes, al minut 4 de la segona part ha tornat a ampliar l'avantatge. Els santcugatencs han tingut diverses ocasions per fer el 5-0, però al minut 10 Antonio Mejía ha obert la llauna per als gallecs. A partir del gol, els locals han continuat dominant, però el Deportivo Liceo ha intentat fer mal al contraatac. Fins i tot amb el domini vermell-i-negre, el Liceo ha tingut l'oportunitat amb una falta directa i Francisco Torres ha fet el 4-2. Però 3 minuts després, de nou Xavi Serrallonga ha trencat qualsevol esperança visitant i ha ampliat el marcador per fer el 5-2 definitiu.

Després del partit l'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha analitzat la victòria del seu equip: "El partit s'ha complicat perquè ja era previsible. El Liceo és un equip molt físic i si bé a la primera part hem tingut 20 minuts molt bons en què els hi hem pogut fer mal després ells han pujat molt la defensa prenent molts riscos. A la segona part, el que hem fet és controlar el marcador sense fer que ells entressin en el partit, fins al final. Quan un equip t'exigeix tant no és fàcil, has d'esperar i esperar fins que sorgeix l'oportunitat. A més, hem jugat contra un molt bon equip, que a casa treu bons resultats i és un equip que genera moltes ocasions".

Finalment, Vadillo ha valorat la primera volta del seu equip: "La valoració és bona en general, però crec que tenim un hàndicap que hem de millorar per fer una passa endavant a la classificació que és fora casa, on ens costa més. Hem de millorar aquest aspecte per aspirar a estar a les primeres places".

La propera jornada, el PHC Sant Cugat torna a rebre a casa el CP Tordera, 7è amb 11 punts, el dissabte 23 de gener a les 17:30 hores, en el primer partit de la segona volta.

Superioritat destacada del PHC Sant Cugat a la primera part

En els primers minuts de la primera part, el masculí del Patí Club Hoquei Sant Cugat ha sortit sobre la pista amb dubtes, permetent 2 aproximacions del conjunt gallec amb passades a l'interior de l'àrea. Tot i això, David Toda s'ha mostrat seriós sota pals i ha evitat qualsevol problema pels santcugatencs.

Tanmateix, tot i les primeres jugades amb imprecisions dels vermell-i-negres, els locals han sabut refer-se de la mala sortida i han començat a dominar la possessió de la bola. Amb això, David Yepes ha disposat de la primera ocasió clara, en una passada de Pau Gilabert, però el porter rival li ha tret en la línia de gol.

A partir d'aquí, han començat a arribar les ocasions santcugatenques i, transcorreguts només 5 minuts de partit, Carles Doménech ha obert el marcador, després que Yepes fallés un 1 contra 1 davant del porter. Amb el gol, els vermell-i-negres s'han bolcat per complet a la porteria gallega i a punt han estat d'ampliar l'avantatge Gilabert, per partida doble, i Doménech, tanmateix el porter del Deportivo Liceo s'ha mostrat segur sota pals. Per la seva banda, tots els intents dels gallecs iniciaven de passades a l'interior de l'àrea perquè rematés algun jugador.

D'aquesta manera, i amb el PHC Sant Cugat realitzant una gran tasca ofensiva, ha arribat el 2 a 0 en el minut 14 del partit, després que Xavi Serrallonga habilités a Joan Farnés davant de la porteria i aquest l'empenyés amb potència dins la xarxa.

El Deportivo Liceo ha buscat la porteria local amb jugades individuals, però totes han estat resoltes per Toda. Finalment, i quan semblava que els gallecs començaven a arribar amb una mica més de perill, una gran passada de Pol Claramunt, des de darrere la porteria, ha facilitat el 3 a 0 de Serrallonga en un xut amb molta potència en el minut 17.

En els darrers minuts de la primera part, David Toda s'ha erigit en protagonista, després d'aturar 2 penals de manera consecutiva als gallecs (un comés per Gilabert, en considerar els àrbitres una acció de joc perillós en alçar molt l'stick, i un altre de Toda, en arrossegar al davanter rival amb l'stick).

Segona part amb un Liceo B més intens i més exigent

A la reapresa, els vermell-i-negres han sortit més relaxats i menys intensos al terreny de joc, segurament fruit del resultat de 3 a 0 en el marcador. Això ho ha aprofitat el Deportivo Liceo, que en els primers minuts ha agafat el control de la bola i del joc. En les primeres jugades, els santcugatencs han esperat al darrere un error en possessió dels rivals per sortir al contraatac de forma ràpida. David Yepes ha intentat dos apropaments, en un d'ells ha estat a punt de marcar, però no ha pogut aixecar la pilota per sobre del porter.

Amb el control inicial gallec i amb els de Joan Carles Vadillo sortint al contraatac ha arribat el 4-0 en el minut 3. Una recuperació ha provocat una combinació ràpida entre Carles Doménech i David Yepes, que amb el porter vençut no ha fallat el quart gol del partit.

Després del gol, el PHC Sant Cugat, ha fet valer la seva superioritat i ha contrarestat el lleuger domini inicial dels gallecs, que han pujat la pressió defensiva. En una de les ocasions posteriors, una triangulació en contraatac entre ClaramuntSerallonga i Domènech ha estat a punt de suposar el 5-0, però el porter visitant ha tapat bé el xut. A la segona part el PHC Sant Cugat ha continuat buscant la porteria dels visitants amb insistència i ha dominat la possessió amb bones combinacions col·lectives. Tot i que, els gallecs tampoc s'han arronsat per intentar buscar inquietar David Toda, que a la primera part ha estat molt encertat. Sobretot mitjançant Ángel Castro que és qui s'ha mostrat més actiu en el tímid atac dels gallecs.

En els minuts posteriors al gol, el partit ha passat a un intercanvi de cops i els dos conjunts han tingut ocasions, amb la sensació que es descontrolava una mica per al PHC Sant Cugat. A mesura que han anat passant els minuts, els vermell-i-negres s'han fet dominadors de la pilota i han tingut ocasions clares. Entre elles un tir frontal de Joan Farnés que s'ha estavellat al pal. En la jugada següent, Carles Doménech ha provocat un penal que Pol Claramunt no ha pogut convertir a la primera i que al rebuig tampoc ha pogut superar el porter rival.

Dos minuts després una pressió efectiva del Deportivo Liceo, li ha permès trobar Antonio Mejía, que en dos temps ha pogut fer el 4-1. Posteriorment, una altra vegada, els locals han tingut clares ocasions per ampliar el marcador, però el porter visitant ha rebutjat totes les pilotes. El mateix que els ha passat als gallecs, ja que Toda, ha aturat amb èxit totes les ocasions visitants.

Ja a les acaballes del partit tot semblava decidit, però David Yepes ha vist la targeta blava per protestar una falta anterior que no li han xiulat i el Deportivo Liceo ha tingut una falta directa. Francisco Torres no ha desaprofitat el llançament i ha posat el 4-2.

Tot i això, amb el 4-2 el PHC Sant Cugat no s'ha sentit incòmode i no ha tingut més pressió. Encara que els visitants han tingut arribades, no gaire clares, tres minuts després del gol visitant, Xavi Serrallonga ha sentenciat el partit amb el 5-2 definitiu, en aprofitar una passada de Pol Claramunt dins l'àrea.

En els últims instants del partit Pau Gilabert ha tingut el 6-2 en una falta directa, després d'una infracció comesa sobre Pol Claramunt i just en l'última jugada del partit, amb el temps complet, els àrbitres han xiulat falta indirecta a favor dels gallecs, amb la qual Ángel Castro no ha pogut xutar perquè el temps estava finalitzat.