Primers ERTOs a treballadors de clubs esportius de Sant Cugat

El Sant Cugat FC, el Club Junior 1917 i el CFU Mira-sol Baco ja han aplicat els primers Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació per pal·liar la falta d'ingressos durant el confinament

Amb l'activitat esportiva aturada pel confinament pel coronavirus, els diferents clubs esportius de Sant Cugat comencen a buscar alternatives per pal·liar les despeses econòmiques derivades de l'actual situació. Dins d'aquest marc, els primers a moure fitxa han estat el Sant Cugat FC, el Club Junior 1917 i el CFU Mira-sol Baco, clubs que han aplicat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a tots els contractats.

El motiu principal és la falta d'ingressos que els clubs santcugatencs estan rebent actualment. Així ho explica Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat FC: "És una situació complicada, ja que amb l'activitat aturada nosaltres no podem cobrar a les famílies la seva mensualitat. D'altra banda, tenim congelada alguna subvenció d'algun patrocinador i la Federació Catalana de Futbol ens ha comunicat que intentarà complir els seus compromisos amb les subvencions de Som Un Equip i Orgulloses. Amb tot, sense tenir ingressos, no podíem seguir cobrint els contractes dels treballadors".

A més, Santasusagna creu que és necessari donar alguna resposta els clubs: "Des del meu punt de vista, jo hauria donat per finalitzada la competició. Sembla que això va per llarg, a més, crec que per reprendre la rutina ho haurem de fer esglaonadament. D'altra banda, els clubs necessitem una resposta per saber si podrem comptar amb Campus de Tecnificació o disputar els Tornejos Catalans, o per contra, el calendari estarà ocupat amb els partits de lliga pendent. Amb tot, necessitem planificar la nostra viabilitat econòmica per sobreviure com a club".

En una línia similar s'ha pronunciat Sergi Renieblas, responsable de la secció de futbol del Club Junior 1917: La decisió l'hem pres amb Fitnessalud, màxim accionista del club blau-i-negre, ja que ningú està en condicions d'aventurar la durada d'aquest confinament. No obstant això, des d'aquí volem animar a tothom a viure aquests dies de la millor manera possible".

Així doncs, mentre que alguns clubs ja han aplicat les seves primeres mesures, d'altres estan valorant i estudiant de quina manera poden fer front a aquest impacte econòmic causat pel confinament pel coronavirus.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a lca ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem