El Rugby Sant Cugat s'acomiada del 2022 amb un empat insuficient

Les blau-i-negres han tingut parcials en els quals han estat molt dominadores, però han deixat escapar el triomf en els darrers minuts del partit

El femení del Club de Rugby Sant Cugat ha empatat 20 a 20 davant el CRAT Residencia Rialta, en un partit en el qual les santcugatenques han gaudit de parcials de molt domini, però en el que també han comès errors greus, el dissabte 17 de desembre. Tot i això, les santcugatenques han sabut acomiadar el 2022 amb un punt que les permet mantenir la diferència en la classificació amb l'immediat perseguidor.

El CR Sant Cugat ha sortit com un coet sobre el terreny de joc i només arrencar el partit, una bona acció ofensiva d'Alysha Stone ha obert un passadís perquè Abril Camacho pogués arribar amb facilitat a la línia d'assaig i anotar el 5 a 0. A més, les blau-i-negres tenien molt clar com fer mal a les gallegues, i en una bona acció de Camacho, la santcugatenca li ha tornat el favor a Alysha Stone perquè amb velocitat col·loqués el 10 a 0. Amb això, les locals estaven desplegant una alta intensitat en els primers 10 minuts, que les permetia obrir una escletxa en el marcador.

Amb el pas dels minuts, però, les gallegues han pogut igualar el ritme de joc i fruit d'una alta pressió, han aprofitat una precipitació del CR Sant Cugat per robar la pilota i a plaer anotar un assaig, que amb la respectiva transformació, les acostava en el marcador (10 a 7). Amb el partit igualat, i ja arribant al final del primer parcial, les santcugatenques han gaudit d'una bona opció per arribar a la línia de 22 metres, però després no han sabut circular l'ovalada a la sortida d'una melé.

Una marca inicial que trenca els esquemes

En l'inici de la 2a part, les santcugatenques han rebut un dur correctiu, i és que en els 2 primers minuts, el CRAT Residencia Rialta ha aprofitat un error en la basculació defensiva de les blau-i-negres per capgirar el partit (10 a 12). A més, aquesta marca ha donat ales a les visitants, que ja amb l'avantatge en el marcador, s'han instal·lat en el camp contrari.

Quan pitjor ho estava passant el CR Sant Cugat, però, ha aparegut la figura d'Anna Harris, que amb una gran carrera, ha pogut tornar la iniciativa a favor de les blau-i-negres. Ambdós equips estaven demostrant que no estaven disposats a tirar per terra l'esforç realitzat i, amb un cop de càstig rival, el marcador reflectia la igualada (15 a 15).

En el tram final del partit, les santcugatenques han hagut de suar de valent per no cedir en l'electrònic. A més, gràcies a una gran jugada d'Alysha Stone, en la qual ha combinat la velocitat amb l'agressivitat, el CR Sant Cugat s'ha trobat de nou per davant. Finalment, les gallegues han fet gala del seu potencial i, amb un assaig, han pogut igualar el partit, en una jugada que per sort pels interessos locals, la jugadora gallega no ha pogut materialitzar el xut entre pals (20 a 20).

Albert Casorrán, tècnic del CR Sant Cugat, destaca que l'equip ha acabat amb una sensació agredolça: "Tinc més la sensació que hem deixat escapar una victòria que no d'haver aconseguit un empat. Hem tingut un inici molt bo, en el qual hem estat molt superiors i verticals. No obstant això, hem deixat de fer el nostre joc i hem comès molt error davant un equip molt físic que ha sabut anul·lar-nos. És veritat que no hem perdut, però no estem satisfets".

Amb aquest empat, les santcugatenques es mantenen en les places que donen accés a la lluita pel títol i s'acomiaden d'un gran 2022. En la pròxima jornada, visitaran el CR Majadahonda, conjunt de la part alta de la classificació.