El santcugatenc, amb por a les meduses, que va nedar de Mallorca a Menorca

Amb sortida des del Cap des Freu i arribada al Far d'Artutx, Aleix Bacardit va fer una travessa de 38,8 quilòmetres pel Mediterrani

Aleix Bacardit Albets va néixer el 1976 a Calders i fa 8 anys es va traslladar a viure a Sant Cugat. Després de molts anys practicant esports de pilota, una lesió de lligaments trencats el va allunyar de les pistes de joc i el va acostar a la natació. 15 anys més tard, el santcugatenc acaba de realitzar un dels reptes que tenia pendents: fer una travessia pel Mar Mediterrani, nedant de Mallorca a Menorca

"És un repte personal que em rondava pel cap i tenia la motivació de saber si era capaç d'assolir-lo". El santcugatenc mai havia estat vinculat amb la natació, tanmateix, amb la lesió, va provar la piscina i el va sorprendre no poder realitzar 100 metres sense patir. "Em vaig frustrar molt la primera vegada que vaig fer una piscina. Em costava molt i això em va suposar un repte per a mi". A poc a poc, Aleix Bacardit va començar a gaudir de l'esport aquàtic i veia una progressió. 

Després de molts anys, va decidir provar de creuar l'Estret de Gibraltar (2018) una travessia d'uns 16 quilòmetres de distància i posteriorment, va nedar de Còrsega a Sardenya (2019), uns 19 quilòmetres, fins que un amic seu li va recomanar creuar el Mediterrani de Mallorca a Menorca. "Ho vaig veure un repte personal. Al final, la vida es resumeix amb les fites que has assolit". 

Un entrenament molt físic 

Amb el repte entre cella i cella, Aleix Bacardit va començar a preparar-se per superar la fita. "Vaig començar a fer entrenaments molt físics i a mar obert per preparar la travessia. No obstant això, amb el confinament per la COVID-19 em vaig haver de reinventar i, gràcies que disposo d'una piscina a casa, vaig entrenar-me amb els peus lligats". 

Bacardit, moments abans d'iniciar la travessa. FOTO: Cedida

Bacardit, moments abans d'iniciar la travessa. FOTO: Cedida



La COVID-19 també va posposar la realització d'aquesta fita, una fita que en principi s'havia de celebrar l'1 de juny. Tanmateix, els organitzadors d'aquesta prova (Menorca Channel Swimming Association) el van convocar pel dilluns 20 de juliol. 

Una fita molt psicològica 

D'aquesta manera, Bacardit arribava a Mallorca amb l'objectiu de realitzar el seu repte. Amb sortida des del Cap des Freu i arribada al Far d'Artutx, el santcugatenc tenia per davant una travessia de 38,8 quilòmetres. "Vaig començar a les 5:30 hores i els primers 200 metres van ser els pitjors, ja que havia d'arribar al Cap des Freu sol des del vaixell, ja que per les onades, no permetien al vaixell acostar-se. Un cop vaig arribar, va començar la meva travessa". 

Així doncs, durant 13 hores i 39 minuts, Bacardit va estar nedant pel Mar Mediterrani. "Va ser un viatge molt espiritual. No veus res, només mar obert i al principi vas pensant en temes banals. No obstant això, hi ha un moment que comences a donar voltes a l'essència de les coses i et coneixes a tu mateix". 

Alex Bacardit va creuar nedant de Mallorca a Menorca durant 38,8 quilòmetres. FOTO: Cedida

Alex Bacardit va creuar nedant de Mallorca a Menorca durant 38,8 quilòmetres. FOTO: Cedida



A més, Aleix Bacardit reconeix la seva por a les meduses: "El que més em preocupava era trobar-me un banc de meduses. Tanmateix, un cop a l'aigua, t'entren altres pors irracionals, com per exemple si els companys del vaixell m'abandonaven". 

D'altra banda, el santcugatenc assenyala que hi ha una forta càrrega psicològica: "Tens la sensació que vas molt bé i de cop et diuen que en la darrera hora quasi no has avançat. A més, tenir tota l'estona el vaixell al costat i no poder aferrar-te és complicat. Se te'n va el cap i desvarieges i has de pensar que estàs allà per assolir un repte. Així que, braçada a braçada". Amb tot, Bacardit titlla l'experiència d'inoblidable: "Veure sortir el sol des de l'aigua i els colors va ser preciós".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem