Els sis expresidents de la Coordinadora d'Entitats Esportives analitzen els seus 20 anys

3 expresidents de la plataforma esportiva asseguren que cal un canvi de rumb en el seu funcionament

Toni Pérez va ser el primer dels 7 presidents (5 homes i 2 dones) que ha tingut fins ara la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. En l'etapa de Toni Pérez, la millor de la plataforma esportiva, la coordinadora va aconseguir que l'Ajuntament construís noves instal·lacions esportives municipals i un gir en els criteris de subvencions esportives per part del consistori.

L'únic president de la Coordinadora que en el seu mandat no era president de cap entitat va ser Ignasi Bassó, llavors vicepresident del Patí Hoquei Club Sant Cugat.

Toni Pérez (setembre 1999-juliol 2003)

Toni Pérez (Patí Hoquei Club Sant Cugat) va ser el primer dels 7 presidents de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. "Vam fer un treball interessant, amb l'objectiu d'unir a les entitats i conscienciar del fet de no perjudicar unes entitats a les altres. Vam millorar les instal·lacions i les subvencions", apunta. Pérez, que està desvinculat de la plataforma esportiva, detalla que "una entitat de la qual no se'n parla és que no hi és", en referència a l'estat actual de la coordinadora.

 

Ramon Martos (juliol 2003-gener 2007)

Ramon Martos (Unió Ciclista Sant Cugat) ha assegurat que la plataforma esportiva "està molt apagada. No té massa presència a la ciutat, ni iniciatives. Té un problema intern que ha de desbloquejar. I, en el seu moment, també va perdre els 3 clubs fundadors de l'associació Sant Cugat Creix, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat".

Ignasi Bassó (2007-2011)

Ignasi Bassó (Patí Hoquei Club Sant Cugat) va ser el president que va fer mítica la frase de "la coordinadora serà el que ella vulgui ser". El vicepresident del Patí Hoquei Club Sant Cugat en aquella època ha detallat que "vam intentar recuperar l'essència del perquè s'havia creat la coordinadora, dirigint-la en un àmbit més social, treballant més entre els clubs. Per això vam fer que les reunions fossin itinerants, no sempre a la seu de la Penya Blaugrana Sant Cugat".

 

Lourdes Llorente (2011-2013)

Lourdes Llorente (Club Karate Sant Cugat), que en l'actualitat és tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat (CUP-PC), ha assenyalat que en la seva etapa "vam sistematitzar el treball intern de la plataforma i vam intentar mantenir una línia de comunicació amb l'Ajuntament, però no va funcionar". L'actual presidenta del Club Karate Sant Cugat ha afirmat que "és important que la plataforma existeixi".

Joan Salabert (desembre 2012-desembre 2014)

Joan Salabert (Club de Futbol Unión Mira-sol Baco), encara president del CFU Mira-sol Baco, ha assenyalat que "vam iniciar el nostre mandat convocant una assemblea general per preguntar als clubs associats si la coordinadora tenia sentit d'existir. I la resposta va ser que sí, però reenfocant-la". Per a Salabert, ara, a la coordinadora "li falta la força de reprendre un objectiu més clar".

Mònica Mateu (gener 2015-juliol 2016)

Mònica Mateu (Unió Esportiva Sant Cugat), ha explicat que "vam treballar en aspectes esportius, com el Pla Estratègic o les instal·lacions esportives municipals; formatius, i socials. No és fàcil liderar moltes entitats esportives amb molts punts de vista diferents".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem