Tamburini: "La maternitat no és un impediment per fer esport"

Maria Rosa Tamburini és un referent a l'esport femení de Sant Cugat, ja que fa 25 anys que defensa la samarreta del PHC Sant Cugat, actual equip de l'OK Lliga

El diumenge 3 de maig se celebra el Dia de la Mare i la capitana del Patí Hoquei Club Sant Cugat, Rosa Tamburini, és un exemple de com compaginar l'esport d'elit amb les seves dues filles de 3 i 6 anys. 

La santcugatenca va començar a jugar a l'hoquei als 9 anys, i només amb 12, ja militava en el primer conjunt femení del PHC Sant Cugat. 25 anys més tard, la santcugatenca continua fent la seva passió. "En el meu primer embaràs, pensava que s'havia acabat jugar a hoquei. No obstant això, la meva parella em va dir que no tanqués portes i que si tenia ganes que tornés". 

Després de perdre's només una temporada, la santcugatenca explica que va tenir sort "perquè sempre em vaig quedar embarassada cap al juny, així que només vaig perdre una lliga", Tamburini es va calçar de nou els patins i va retornar als terrenys de joc, iniciant la pretemporada amb la resta de jugadores. "Vaig tornar a jugar a l'OK Lliga, una cosa que pensava que seria impensable després del meu segon embaràs".

6 anys més tard, la santcugatenca és un referent en el PHC Sant Cugat. Tot i que la seva parella també té compromisos amb l'esport (és àrbitre internacional d'hoquei) Tamburini assenyala que compaginen els horaris. "En el meu cas, entrenem al vespre. Així que un cop les nenes ja estan dutxades i sopades, marxo a entrenar i es queden amb la meva parella. Si alguna vegada a ambdós ens coincideix un partit, tenim la sort de poder comptar amb els avis". 

A més, durant el confinament, la jugadora del PHC Sant Cugat explica la seva rutina d'entrenament: "Intento llevar-me d'hora per fer exercicis de musculatura i durant el vespre faig exercicis cardiovasculars. Al principi les nenes el feien amb mi, però ara ja s'han cansat". 

Tamburini considera que encara ha d'evolucionar l'esport femení. "La societat encara ha de canviar. No obstant això, pel dia de la dona, a l'escola de la meva filla van haver de triar un referent femení i ella va escollir una esportista perquè era com la seva mare", assenyala Rosa Tamburini.

Finalment, la capitana del PHC Sant Cugat afirma que cadascú "faci el que cregui, però que mai es tanqui portes. Res està supeditat a l'esport, ja que sempre estarà allà per si un vol tornar".

 
 
 
Comentaris

Destaquem