Torna la Milla de Valldoreix, una cursa solidària i inclusiva

Les inscripcions per a la 5a edició ja estan obertes i ja es pot fer entrega de les joguines

La Milla Solidària de Valldoreix torna un any més, el diumenge 12 de desembre, i ho fa amb la celebració de la seva 5a edició. Com els darrers anys, la milla buscarà ser inclusiva i solidària i és per això que un any més recaptarà joguines per l'Associació Espanyola Contra el Càncer Sant Cugat, tal com s'ha explicat en la presentació d'aquesta 5a edició, el dilluns 22 de novembre a l'EMD de Valldoreix.

Amb això, Elena Degollada, vocal de Serveis Socials de l'EMD de Valldoreix, ha valorat la Milla Solidària de Valldoreix: "La Milla ens fa sentir orgullosos d'estar aquí, perquè és molt satisfactori quan portem les joguines a l'hospital. És per això, que volem encoratjar a tothom perquè participi en aquesta festa tan bonica".

A diferència dels altres anys, les curses infantils arrencaran la festivitat a partir de les 11:30. Per aquest any, hi haurà les categories per a pares i nens i prebenjamí (800 metres) i benjamí, aleví, infantil (1.200 metres). Posteriorment, serà el torn de la Milla Inclusiva (12:30 hores) i tancarà la festivitat la categoria adulta (13 hores), totes dues carreres amb un recorregut de 1.609 metres, tal com ha explicat Oriol Gràcia, de l'empresa Run Magazine. A més, totes les categories tindran sortida i arribada des de l'Institut Arnau Cadell.

D'aquesta manera, les inscripcions per a les carreres ja estan obertes, unes carreres que seran gratuïtes, exceptuant l'adulta (4 euros), i que romandran obertes fins al moment abans d'iniciar la milla, podent fer la inscripció presencial. A més del matinal esportiu, hi haurà inflables pels més petits i una xocolatada calenta per a tothom.

En l'acte de presentació ha estat present el santcugatenc Pepe Díaz, del Club Runners Espanyol, el qual participarà en la Milla Solidària de Valldoreix. "Per mi és un plaer poder competir a casa. No obstant això, aquesta cursa va més enllà de la competició, i és que té un vessant solidari molt important" ha explicat Díaz.

Finalment, la Milla Solidària de Valldoreix recollirà com cada any joguines per entregar a l'AECC Sant Cugat. Aquestes joguines hauran d'estar per estrenar i sense embolicar i no ser bèl·liques ni sexistes, amb preferència per jocs educatius i col·laboratius. Amb tot, les joguines es podran entregar a l'EMD de Valldoreix fins al 30 de desembre, de dilluns a divendres de 8 a 14h, o el mateix dia de la carrera, unes joguines que es destinaran per als infants del Parc Taulí.

Amb tot, Marga Pellicer, de l'AECC Sant Cugat, ha volgut agrair els organitzadors de la Milla Solidària de Valldoreix la seva tasca: "Esport i solidaritat van de la mà i són iniciatives molt fonamentals, ja que ajuden aquells infants afectats per càncer, o altres malalties, sobretot als més vulnerables".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem