El torneig Mutua Madrid Open una oportunitat per als joves tenistes per a seguir creixent

Aquest 27 d’octubre s’han disputat les finals masculina i femenina del torneig Mutua Madrid Open en categoria sub-16 al Club Esportiu Valldoreix

Entre els dies 25 i 27 d'octubre per segon any consecutiu el Club Esportiu Valldoreix ha acollit el 5è dels torneigs Mutua Madrid Open masculí i femení en categoria sub-16.

En les finals disputades aquest diumenge dia 27 a les 10:30 hores, en categoria masculina el gironí Noah Regas Luis s'ha imposat 2 jocs a 0 a Yeray Andres Pastor per 6-3 i 6-4, i en categoria femenina Lucia Aranda Arcas ha guanyat també per la via ràpida a Lucia Ros Parres per 7-5 i 6-2.

Els guanyadors Noah Regas i Lucia Aranda amb Alberto Berasategui. FOTO: Amit Gayà.

Els guanyadors Noah Regas i Lucia Aranda amb Alberto Berasategui. FOTO: Amit Gayà.

 

 


Després de la final s'ha fet l'entrega de premis amb la presència de Bernat Gisbert, vocal d'Esports de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix; Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix; Francis Roig, director de l'acadèmia BTT; Roger Badia, director esportiu del CE Valldoreix i l'ex-tenista i director del torneig Alberto Berasategui, qui va arribar fins a la posició número 7 del rànquing ATP i a una final de Roland Garros contra Sergi Bruguera.

El torneig ha tingut com a convidat a Oriol Junyent, jugador del CE Valldoreix i de l'acadèmia BTT, que no ha pogut passar de vuitens de final. I de Sant Cugat, en categoria masculina a Jordi Fraile com a inscrit, eliminat a 1/8, i en categoria femenina a Berta Castelló (invitada) i a Carlota Verdú com a inscrita, també eliminades en el primer partit.

El Mutua Madrid Open sub-16 s'ha disputat per cinquena vegada aquesta temporada en un circuit de 16 torneigs en total que acaba amb la fase final a la 'Caja Mágica' en el Mutua Madrid Open 2020. Tots els torneigs del circuit són Bilbao, San Sebastián, Valladolid, aquest de Valldoreix, Jávea, Mallorca, Sevilla, València, Zaragoza, Murcia, Almeria i 3 torneigs a Barcelona i 3 a Madrid, tancant també el circuit a Madrid en el Mutua Madrid Open, que reuneix els millors tenistes del món.

 

Els campions tenen el premi d'anar al Mutua Madrid Open

El premi per a cada guanyador en categoria masculina i femenina de cada torneig del circuit del Mutua Madrid Open, és disputar una fase final entre els 16 guanyadors a les instal·lacions on es juga l'open de Madrid, a més, els dos guanyadors de cada categoria reben el premi juntament amb els guanyadors del torneig absolut davant casi 13.000 persones. També tots els guanyadors del circuit reben entrades per rebre el Mutua Madrid Open.

Aquesta competició es disputa des de fa set anys en què l'objectiu és donar suport a molts tenistes joves de 16 anys que volen continuar el seu període de creixement en un torneig de prestigi com és el Mutua Madrid Open. Per a Alberto Berasategui, director del torneig: "Aquest torneig està creat perquè els guanyadors tinguin el privilegi de viure els 3,4 dies que es disputa l'open de Madrid amb els professionals i millors jugadors del món del tenis". També ha dit que aquest torneig destaca perquè "és un torneig sense ànim de lucre en què els nois es poden inscriure de forma gratuïta i es fa en diferents llocs perquè els nois que estan estudiant l'ESO tinguin més facilitats per jugar". El que preval no és guanyar, sinó el valor de l'aprenentatge, l'any passat per exemple, a la fase final vam fer una xerrada amb Stefanos Tsitsipas i Simona Haleb perquè els expliquessin als nois i noies les seves vivències i l'experiència com a tenista professional". I finalment ha dit que: "esperem que puguem portar el torneig a Valldoreix molts anys més, ja que sempre ens han tractat molt bé".

 

Escalada Rocòdrom infantil. FOTO: Ale Gómez

Més informació
 
Comentaris

Destaquem