Una UESC més encertada en els minuts decisius aconsegueix un triomf de prestigi

Els vermell-i-negres s'imposen a un equip que arribava amb els mateixos punts que ells i mantenen el ple de triomfs com a locals

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat s'ha imposat 100 a 91 al CB Ripollet, en un partit vibrant entre dos equips que lluiten per classificar-se per les fases d'ascens. Amb això, els locals han estat més encertats en els minuts finals, i tot i que s'han trobat per sota el marcador, no els ha tremolat el pols per vèncer a un rival directe en la classificació.

Els 2 equips han sortit sobre el terreny de joc conscients de la importància de sumar un triomf en el partit, i fruit d'això, s'han viscut uns minuts inicials amb un seguit d'errors d'ambdues bandes. Tot i això, els visitants han estat més encertats de cara a cistella (6 a 9), mentre que la UESC estava depenent del tir de Marc Talaveron.

El pas dels minuts ha beneficiat al CB Ripollet, que amb un parcial de 3 a 11 ha posat distància en el marcador (9 a 20). A més, Brian Amabilino ha hagut de ser substituït en acumular ràpidament 2 faltes personals, mostra de les dificultats que estaven tenint els santcugatencs en defensa. Un temps mort de Gabi Payet ha estat fonamental per despertar els seus jugadors, que en el tram final han pogut retallar distàncies, gràcies als llançaments exteriors de Jeremy Williams i a la potència de Marc Talaverón (22 a 27).

Dos triples de la UESC només començar el segon parcial han permès als locals disminuir la distància a només 1 punt (28 a 29). A més, els vermell-i-negres s'ha mostrat molt seriosos en defensa i han aprofitat el joc interior de Nana Harding per mantenir-se dins del partit (37 a 39). Ja quasi amb el segon quart acabat, 2 triples de Ferran López de manera consecutiva han posat per primera vegada als santcugatencs per davant en el marcador (45 a 44), no obstant això, els locals han entrat en bonus i han facilitat la remuntada rival des del tir lliure (47 a 48).

La UESC sap patir per acabar guanyant

La sortida pel pas dels vestidors de la UESC ha estat elèctrica, i amb un parcial inicial de 10 a 2, amb 5 punts de Ferran López, han provocat que l'entrenador rival demanés molt d'hora un temps mort (57 a 50). Aquest avantatge local ha provocat que el CB Ripollet assumís més riscos i això ho ha aprofitat Brian Amabilino, letal sota cistella, per mantenir la diferència en l'electrònic (66 a 58).

En el tram final del 3r quart, no obstant això, la UESC ha patit una desconnexió i ha permès que els visitants es tornessin a enganxar en el partit, quedant poc més de 2 minuts (69 a 68). Els vermell-i-negres, però, han reaccionat a temps, i amb 2 triples de Jeremy Williams i Nana Harding, han recuperat l'avantatge (75 a 68).

Gerard Prat, a més, ha entrat molt endollat en el darrer quart, i això ha donat la màxima avantatge del partit als vermell-i-negres (80 a 70). El partit, no obstant això, no estava resolt, i la feblesa en el rebot defensiu i la dificultat en les transicions en atac tornaven a situar en l'enfrontament al CB Ripollet (81 a 76). A més, tot i que els locals han pogut tornar a recuperar la seva renda favorable, un parcial de 2 a 13 posava per davant els ripolletencs (88 a 89), amb poc més d'1 minut en joc. En l'últim minut, però Jeremy Williams ha estat incommensurable per donar el triomf final als santcugatencs (100 a 91).

Gabi Payet, tècnic de la UESC, destaca el caràcter de l'equip per guanyar en els minuts finals: "El nostre inici defensivament no ha estat correcte, no hem carregat el joc interior i no hem estat durs en els seus llançaments exteriors, i això ens ha penalitzat. Després hem pogut millorar en defensa i això ens ha ajudat en atac, podent tenir la pilota controlada. Al final, ells ens han remuntat 10 punts a favor i s'han posat per davant, però el mèrit ha sigut tornar a encarrilar el partit, així que no em quedo amb aquesta patinada, que ens podria haver costat la derrota".

Amb aquest triomf, la UESC escala a la 2a posició de la classificació, a només 1 punt del líder, el CB Cerdanyola. A més, en la pròxima jornada, els vermell-i-negres visitaran el Basket Almeda i intentaran aprofitar-se del resultat entre el CB Cerdanyola i el Baricentro Barberà, 1r i 3r respectivament.