Victòria del PHC Sant Cugat per seguir somiant amb la permanència a l'OK Lliga

A falta de 5 partits per acabar els santcugatencs sumen 20 punts i encara tenen opcions de seguir a la màxima categoria de l'hoquei espanyol

Victòria importantíssima del PHC Sant Cugat 2 a 1 contra un rival directe, el Vic, que arribava desè al partit, disputat en un Pavelló 2 ple, amb prop de 450 persones. Per la seva banda, el Sant Cugat arribava penúltim, amb 17 punts. Amb aquesta victòria el somni de quedar-se una temporada més a l'OK Lliga segueix vigent i per davant queden 5 partits, cadascun dels quals una final, contra Noia (4t), Girona (14è), Alcoy (15è), Igualada (5è) i Lloret (12è). Tot i això, l'entrenador del Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, diu que no es fixen en el rival, "anem partit a partit, intentant guanyar per lluitar per la permanència i no ens preocupem si estem a 5 o a 2 punts". A més, "exceptuant el Noia la resta són rivals directes, per tant no té sentit preocupar-te d'un o de l'altre".

David Toda, la clau

El resultat final no s'entendria sense parlar de les intervencions del porter del Sant Cugat, David Toda, que ha sigut el jugador del partit i que ha fet posar dempeus al públic. El partit ha començat sense que cap dels dos equips ataqués amb massa perill la porteria del seu rival, de fet el primer xut perillós no ha arribat fins al minut 5 i l'ha fet Pau Gilabert, el capità. No obstant això, quan semblava que el Sant Cugat estava creant més perill, ha arribat el gol del Vic, obra de Tirso Gómez, en el minut 6.

anem partit a partit, intentant guanyar per lluitar per la permanència i no ens preocupem si estem a 5 o a 2 punts

Durant gran part de la primera part el Vic ha estat el que posava la calma quan tenia la possessió, ja que el Sant Cugat ha estat buscant el xut de manera constant, a la mínima oportunitat o forat que deixava la defensa visitant. A poc a poc, els santcugatencs s'han anat fent amos del partit i han anat acumulant la possessió, jugant més llarg i trobant millor l'espai. Arran d'això ha arribat el primer gol local, en el minut 12, amb un xut de Cesc Maideu, habitualment titular però que avui ha començat el partit a la banqueta.

Partit de lliga, hockey sobre patins masculí: PHC Sant Cugat-CP Vic. FOTO: Ale Gómez

Segona part d'infart

Ja al segon temps, el partit s'ha tornat a igualar en els primers instants. O això semblava, perquè en el minut 6 David Yepes ha rematat una pilota davant del porter del Vic i ha posat el Sant Cugat per davant. Tot i això, l'atac ha estat la màxima dels locals en tot el partit, inclús en els instants finals, quan convenia aturar el joc i mantenir la possessió. En els darrers 10 minuts, però, el Vic s'ha refet i ha començat l'ofensiva que els permetés aconseguir l'empat a 2, un gol que mai ha arribat gràcies a la gran defensa del Sant Cugat i a les intervencions de Toda, com s'ha comentat, l'heroi del partit. Els locals han pogut resoldre el partit en alguna ocasió, inclús hi ha hagut un possible penal quan falten 2 minuts i mig pel final que podria haver suposat l'estocada pel Vic. A mesura que s'apropava el final, el Pavelló 2 feia més i més cridòria, conscient de la difícil situació de l'equip.

ho tirarem endavant, ens queden alguns partits clau i ho lluitarem fins a la mort

"Aquesta victòria ens permet estar vius. Ens costa marcar però l'equip segueix fidel al seu estil", ha comentat Joan Carles Vadillo. "Tenim un registre de joc molt establert, a vegades ens falta l'última passada, però seguirem amb aquesta línia de joc." No ha vist molta diferència amb altres partits, "no ha canviat gaire, altres partits mereixíem la victòria i se'ns va escapar. Els jugadors s'han tret un pes de sobre que els donarà confiança".

El porter, Toda, ha volgut agrair als espectadors del Pavelló 2 la presència durant tot el partit i ha explicat que la clau ha estat en la defensa, "jo sóc un més, intento encaixar el mínim possible, però tinc una defensa molt bona". Tot i l'atac constant del Vic, Toda confiava en els companys, "confiava en la defensa a mort, calia estar concentrat fins al final perquè els últims segons sempre ens costen més". A més ha volgut deixar clar que l'equip se salvarà, "ho tirarem endavant, ens queden alguns partits clau i ho lluitarem fins a la mort".

Recuperant sensacions

Al final, 2 a 1 que dóna aire a l'equip de Vadillo i li permet seguir creient en la salvació, sobretot després de la derrota del Vendrell, equip que va per davant i l'empat del Lloret. Aquesta victòria trenca un balanç de 9 partits consecutius sense guanyar, ja que no s'aconseguia un resultat favorable des del 22 de gener, contra el Lleida, 3 a 1. El Sant Cugat seguirà lluitant per sortir de les últimes 4 posicions que signifiquen el descens de categoria que actualment marca el Girona amb 23 punts.