Victòria treballada del DSV CV Sant Cugat davant el cuer en el primer partit de l'any

Les santcugatenques superen al FC Cartagena Algar Surmenor per 3-1, després de remuntar un primer set en contra en un triomf d'ofici i segueixen en la lluita per la sisena plaça

El DSV CV Sant Cugat guanya, aquest dissabte 23 de gener, a la tarda, per 3-1 al FC Cartagena Algar Surmenor i suma la vuitena victòria de la temporada a la Lliga Iberdrola per seguir en la lluita per entrar a la sisena plaça, que dona accés als play-off pel títol.

Aquest ha suposat el primer partit de les vermell-i-negres en aquest any 2021, ja que la setmana passada havien de rebre el CV Sayre, però el partit es va ajornar per un positiu en l'equip canari. Amb això, les santcugatenques han tornat a la competició després de perdre en la visita a l'Avarca de Menorca per 3-1 el passat 19 de desembre de 2020.

El DSV CV Sant Cugat és 7è a la classificació amb 22 punts a 2 punts de la sisena posició que ocupa el Feel Voley Alcobendas amb 24 punts.

El primer set ha acabat amb un resultat ajustat de 24-26 a favor de les visitants en un final que s'ha decidit per parcials. A partir del 16-17 un parcial de 2-7 ha posat el 18-24 i tot i que les santcugatenques han aconseguit contrarestar i empatar el partit a 24 amb un parcial de 6-0, les vermell-i-negres han cedit en les dues últimes jugades i el set ha acabat sent per a les visitants.

La igualtat s'ha esvaït en els següents tres sets disputats i el DSV CV Sant Cugat s'ha imposat de forma clara per uns contundents parcials de 25-15, 25-16 i 25-10 demostrant la seva superioritat.

El segon set s'ha decantat de forma clara per al DSV CV Sant Cugat per un resultat de 25-15 que s'ha començat a decidir des del principi per a les locals, però a partir del 14 a 12 un parcial d'11 a 3 on les santcugatenques han posat la directa, ha decidit el parcial i ha posat l'empat al marcador.

El tercer ha continuat amb la mateixa tònica i el marcador ha estat d'un clar 25-16 on les vermell-i-negres han tornat a imposar la seva superioritat. Finalment, en el quart i últim set fulgurant de les santcugatenques, on el parcial ha arribat a ser de 18-4, el marcador ha estat de 25 a 10 i ha suposat el 3-1 al marcador i els tres punts per al DSV CV Sant Cugat.

Després del partit, l'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha analitzat una nova victòria del seu equip: "A nosaltres l'aturada ens preocupava, perquè havíem començat la temporada amb una sensació molt bona, i al final aturar t'acaba de generar dubtes. El primer set estàvem per davant, tot i que després hem desconnectat i hem tingut bastants errors, però hem sabut reaccionar encara que no ens hàgim endut el set. Després, en els altres tres sets sí que hem estat superiors, sobretot en el servei. És una victòria molt bona i molt important per seguir amb les aspiracions d'arribar a la sisena plaça".

També ha parlat sobre l'objectiu de l'equip en què resta de la temporada: "Ara la idea ja és entrar en el play-off, estem a prop, sabem que és complicat i difícil, però volem estar-hi o almenys lluitar per això. Ja tenim la permanència i el que no volem és quedar-nos en una zona intermèdia on no ens juguem res, volem seguir a prop de la sisena plaça per seguir amb el treball que estem fins ara". "Cada temporada és diferent i els equips canvien molt. El nostre objectiu és la permanència i l'equip ha treballat prou bé per guanyar-se el dret d'estar optant als play-offs, i per això treballarem cada dia per aconseguir-ho" ha sentenciat Ruiz.

El proper cap de setmana les santcugatenques afronten dos partits a domicili. Hauran de viatjar a Madrid per enfrontar-se primer al Feel Volley Alcobendas, 6è classificat amb 24 punts en un duel directe, el dissabte 30 de gener, i el diumenge 31 de gener jugaran davant el Madrid Chamberí, equip en zona de descens.

Primer set espès del DSV CV Sant Cugat

El partit ha començat amb els dos equips erràtics tant en atac com en defensa i dels 14 primers punts disputats quatre han estat errors no forçats. Tot i això, només començar el partit, un parcial de 4-1 ha donat un mínim avantatge a les locals. Encara que, les visitants han tornat a entrar dins del partit ràpidament amb 3 punts consecutius de Denia Bravo. En el primer set, a les de Rafa Ruiz, les ha costat molt trobar situacions d'atac fluid i juntament amb el desencert i la bona defensa de les rivals, el partit ha estat un intercanvi de punts.

Els errors en l'atac santcugatenc persistien sobretot en mans de jugadores com Itziar LópezAna Newsome que no acabaven d'estar precises. Les santcugatenques han buscat amb més insistència els llançaments a la mitja distància i la defensa sota la xarxa de les visitants ha evitat aquest tipus de punts. Les de Rafa Ruiz no es trobaven còmodes a la pista i a partir del 16 a 18 un parcial de 2 a 6 ha posat el marcador de 18 a 24, que ja semblava ser definitiu per al desenllaç del set.

Però lluny de desanimar-se, el DSV CV Sant Cugat ha encadenat 6 punts seguits gràcies a 3 punts, dos de Raquel Brun, un de Camila Maldonado i 1 bloqueig de la mateixa capitana, juntament amb dos errors rivals, ha posat el 24-24 i la emoció al terreny de joc. Tot i això, en les dues jugades següents, les santcugatenques han tornat a estar imprecises en defensa i el parcial finalment s'ha decantat per a les rivals per 24 a 26.

Remuntada d'autoritat i 3-1 amb tres amplis parcials

Tot i que no han començat bé, En el segon, tercer i quart set, no hi ha hagut color i les santcugatenques han mostrat el seu talent ofensiu.

En el segon set el talent col·lectiu del DSV CV Sant Cugat ha aparegut i l'atac ha estat molt més fluid. L'Algar Surmenor ha baixat la intensitat defensiva i les santcugatenques han aprofitat els espais que deixaven les visitants, en un segon set on han estat més concentrades i lleugerament més encertades en atac. Aquest cop les vermell-i-negres han aprofitat errors del rival, en concret fins a 3 cops dos de forma consecutiva una jugadora rival ha trepitjat la línia divisòria i això ha donat tres punts de forma gratuïta a les de Rafa Ruiz.

A més, tot i no desplegar un joc gaire fluid, s'han mostrat més concentrades sobre la pista i la qualitat individual i l'encert han donat un ampli avantatge a les vermell-i-negres.

Tot i el resultat final, el parcial inicial del segon set ha començat igualat, amb un intercanvi de punts. Les santcugatenques han arribat a guanyar de 4 punts amb 9 a 5, però en cap moment han acabat de posar una marxa més per sentenciar el set. Al segon parcial, les jugadores locals han començat a buscar més el llançament de llarga distància i això ha donat fruits per seguir davant en el marcador.

A partir del 14 a 12, les de Rafa Ruiz han posat la directa i un parcial d'11 a 3 final en què han superat en totes les facetes a les seves rivals, ha posat el clar 25 a 15 en el marcador.

Les santcugatenques han recuperat el bon nivell ofensiu i el tercer set ha començat igual que el segon. Els primers 9 punts del tercer set han estat un intercanvi de punts entre els dos equips. A partir del 4-5, 5 punts en un interval curt de temps convertits per Aina Berbel, Andrea Bové, Alba Cardona i Raquel Brun, han posat el 9-5. Les visitants no han tingut cap opció ofensiva, i les santcugatenques anaven de menys a més en el partit. El joc col·lectiu i els errors en atac i en llançament de les rivals han anat ampliant el parcial fins a un clar 25 a 16.

Finalment, en l'últim set les santcugatenques han agafat una velocitat de creuer i davant de la passivitat defensiva rival han ecadenat un espectacular parcial de 18 a 4. Aina Berbel i Raquel Brun han estat les grans protagonistes de l'atac vermell-i-negre, en un set on també han tingut oportunitat i han aportat jugadores menys habituals com Natalia Matamoros o Laura Soares.

Tot això en un últim set on la superioritat ha estat aclaparadora i totes les variants ofensives de les santcugatenques han donat els seus resultats. El DSV CV Sant Cugat ha arribat a gaudir de fins a 17 punts d'avantatge amb 22 a 5. L'encert en el bloqueig i en defensa de les de Rafa Ruiz han posat finalment el 25 a 10 i el 3-1 definitiu.