Neix un nou col·lectiu de restauració que demana mesures urgents per combatre la crisi

Flexibilització d'horaris o més espai a la via pública per a les terrasses és el que demana el nou col·lectiu de restauració de Sant Cugat

Assessorament per part de l'Ajuntament, ampliació d'horaris o de l'espai de terrasses són algunes de les peticions que fa el nou col·lectiu de restauració que ha nascut arran de la crisi del COVID-19 a Sant Cugat. La iniciativa que té el suport d'uns 100 restauradors que aproximadament representen 150 locals de restauració a la ciutat, des de cafeteries, restaurants a espais d'oci nocturn, també vol comptar amb altres associacions com Sant Cugat Comerç i el Gremi de restauració. "Volem anar de la mà. Volem que la restauració estigui representada al 100% de forma inclusiva. Volem crear sensació de conjunt", explica Josep Alà del Cafè Belgrado i un dels impulsors del col·lectiu. 

D'aquesta manera, una dels primers acords que s'ha pres és demanar una reunió urgent amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, que s'ha de produir aquesta setmana, abans que dilluns 11 de maig obrin les terrasses amb un 50% d'aforament. L'objectiu d'aquesta trobada és veure en què l'administració local pot assessorar i ajuda el sector de la restauració santcugatenc, per exemple en assessorament de com aplicar les noves normes sanitàries o si és possible que l'Ajuntament acompanyi als restauradors a l'hora de demanar finançament a alguna entitat bancària o bé fer d'intermediari entre arrendataris i llogaters per renegociar els preus dels locals.

Tot i que el col·lectiu valora positivament les mesures aplicades per l'Ajuntament, demana que l'administració local s'impliqui en donar suport a les reclamacions del sector. "Qualsevol mesura que ajudi a la recuperació serà benvinguda" comenta l'equip de treball del col·lectiu.

Els restauradors alerten que les mesures que ha adoptat el Govern de l'Estat, provocaran un tancament massiu si no s'actua.

 
 
 
 
Comentaris

Destaquem