Més de 1.000 alumnes ja estan inscrits a la 14a edició del concurs AMIC-Ficcions

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària segueixen obertes fins al 7 de febrer per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys

La catorzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha obert inscripcions i ja ha superat els 1.000 participants. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 4 d’octubre, i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 7 de febrer a través de la pàgina web.

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) organitza el concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries des de fa 14 anys amb l'objectiu d'impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català. Els participants d'enguany són procedents de 118 centres educatius, 703 alumnes són de Catalunya, 174 són del País Valencià, 125 de les Illes Balears i 6 de la Catalunya Nord

Pòster de la 14a edició de l'AMIC-Ficció. FOTO: ficcions.cat

Pòster de la 14a edició de l'AMIC-Ficció. FOTO: ficcions.cat

El funcionament

El concurs està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. Els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols prenent cinc inicis de novel·la: La memòria de l’arbre de Tina Vallès, Els desperfectes d’Irene Pujadas, Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra, Asfíxia de Chuck Palahniuk i La filla del rei d'Hongria (autor anònim). Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones i penjar el seu relat a través del web seguint el calendari del certamen.

Jurat, premis i gran final 

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i durant el mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany són:

  • iPhone
  • PlayStation
  • iPad
  • Smartphone
  • Auriculars sense fils

També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori. L’Associació explica que vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa perquè compta amb un "gran èxit de participació dels joves". L'AMIC té la voluntat de "promoure la creació literària, perquè forma part del nostre compromís amb l’educació, la joventut i la creació".

Pòster de la 14a edició de l'AMIC-Ficció. FOTO: ficcions.cat

Pòster de la 14a edició de l'AMIC-Ficció. FOTO: ficcions.cat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem