'60 anys de Marxa Infantil', passat i present de la Marxa Infantil i de Sant Cugat

En la presentació del llibre han estat presents els 3 escriptors (Joan Carles Alayo, Silvano Bendinelli i Domènec Miquel) i han explicat el contingut d'aquest

El Club Muntanyenc Sant Cugat ha presentat, el dilluns 22 de juny a la seu de l'entitat, el llibre 60 anys de Marxa Infantil, un llibre escrit per Joan Carles Alayo, soci de l'entitat, amb la col·laboració de Silvano Bendinelli, president del Club Muntanyenc, i Domènec Miquel, historiador i soci de l'entitat.

Així doncs, el llibre conté un recull dels 60 anys de la Marxa Infantil (una marxa que es va iniciar el 1959 i que enguany, el diumenge 8 de novembre, celebrarà la seva 62a edició), una introducció on s'explica la Marxa Infantil, l'evolució que ha sofert el municipi des de la celebració de la primera edició i els guanyadors de les diferents edicions de les quals es tenen arxius.

Per a Joan Carles Alayo, pioner d'aquest projecte: "És un llibre que es va plantejar per la 50a Marxa Infantil, no obstant això, finalment el vam iniciar amb la 60a edició i en l'embolcall del 75 aniversari de l'entitat". D'altra banda, Alayo ha explicat que la portada prové d'un dibuix d'una nena d'una altra edició de la Marxa Infantil i que el llibre conté simbolismes, com les 404 pàgines del qual disposa el llibre en referència a l'any 1944, any de creació de l'entitat santcugatenca.

 
La portada de '60 anys de Marxa Infantil prové d'un dibuix d'una participant. FOTO: Nielo Ballart

La portada de '60 anys de Marxa Infantil prové d'un dibuix d'una participant. FOTO: Nielo Ballart

 Alayo també ha explicat la vinculació de la Marxa Infantil amb la Serra de Collserola i el nexe d'unió de les diferents edicions amb el Pi d'En Xandri: "S'han utilitzat plans originals i plans on es reflecteixen els recorreguts de diferents marxes juntes per representar la facilitat de recórrer la Serra de Collserola gràcies als diferents camins que brinda l'espai natural".

En l'acte de presentació del llibre ha estat també present Pere Soler, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat, qui ha valorat l'acte "d'emotiu i que desvetlla l'arrelament de l'entitat amb la ciutat".

A més, Soler ha volgut remarcar el suport per part de l'Ajuntament al Club Muntanyenc: "Són moments molt excepcionals i les entitats arrelades al poble ho estan patint per no poder generar activitats i no poder generar munió i complicitat amb els socis. És per això, que l'Ajuntament està al vostre costat perquè podeu donar continuïtat a les activitats".

Amb tot, un llibre del qual hi ha 200 edicions i, un cop distribuït, es podrà trobar en totes les llibreries de Sant Cugat i a la seu del Club Muntanyenc. Un llibre que parla de l'activitat ininterrompuda de la Marxa Infantil, un acte que actualment compta amb un carrer al municipi i que ha estat guardonat amb el Premis Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem