La 8a Cercavila d'Escoles dels Geganters es reinventa per adaptar-se a la pandèmia

Els Geganters canviaran la tradicional cercavila multitudinària per dibuixos de les figures de les escoles i una exposició sobre la història de l'activitat

Els Geganters de Sant Cugat ultimen els detalls per celebrar la 8a edició de la Cercavila d'Escoles. Una edició, però, que arriba molt marcada per la pandèmia de la Covid-19, que ha obligat a l'entitat a empescar-se-les per trobar activitats alternatives que supleixin la ja tradicional rua pels carrers de Sant Cugat amb les figures de les escoles del municipi.

 

Per això, els Geganters de Sant Cugat impulsen dues activitats que supliran la cercavila. La primera l'han anomenat Dibuixa les figures de la teva escola, en la qual els nens i nenes dels centres que hi participen dibuixaran les figures festives del seu centre en estil lliure (llapis, amb colors, ceres, fent collage...). Aquests dibuixos estaran repartits en tres categories: petits (educació infantil), mitjans (1r, 2n i 3r de primària) i grans 4t, 5è i 6è de primària).

D'altra banda, entre el 17 de maig i el 5 de juny, la Casa de Cultura serà escenari d'una exposició sobre la història d'aquesta activitat, titulada 14 anys de la Cercavila d'Escoles.

Els Geganters de Sant Cugat i les escoles

El Projecte Escoles que els Geganters de Sant Cugat ofereixen a les escoles de la ciutat, en col·laboració amb l'Ajuntament, va començar l’any 2007 i consta de diferents activitats: 

  • Tallers per construir i reparar figures festives (actualment hi ha més 70 figures festives repartides per les escoles de Sant Cugat: gegantons, capgrossos i altres figures (dracs, cuques, àligues...). 
  • Tallers per aprendre a portar les figures.
  • El conte il·lustrat del Joan i la Marieta, que al llarg dels anys hem pogut explicar a més de 6.000 alumnes de la nostra ciutat. 
 
Comentaris

Destaquem