Arrenca la 5a edició del STQBlack, que enguany reivindica la cultura de base

El Festival de Música Negra de Sant Cugat del Vallès se celebra del 16 al 26 de maig

La 5a edició del Festival de Música Negra de Sant Cugat del Vallès arrenca aquest dijous, 16 de maig, i s'estendrà fins al dia 26 del mateix mes, en la que és la seva cinquena edició. Coincidint amb la campanya electoral, el festival aposta per presentar "una campanya a favor de la cultura i la música" reivindicant els seus valors enfront de la repressió, el masclisme i l'homofòbia, entre altres aspectes, reivindicant que "la cultura de base, la cultura popular, sigui la base fonamental d'un món millor".

Així es reivindicava durant la presentació del festival, el 15 de març. Un festival que enguany comptarà amb un total de 31 bandes, 13 d'elles locals, repartides en fins a 14 emplaçaments emblemàtics del municipi com, la plaça Victòria dels Àngels, el Casino de la Floresta, o les places de Pep Ventura, la plaça Augusta o la plaça de Sant Pere.

 

Entre les principals novetats d'enguany destaca la jornada familiar que se celebrarà el 19 de maig als Jardins del Monestir, amb diferents activitats i propostes musicals pensades especialment per als més petits durant el matí.

Pel que fa als actes principals del festival, l'acte central serà el 18 de maig a la plaça de Victòria dels Àngels amb l'actuació del bluesman alemany Chris Kramer, en un nou format que barreja el Beatbox amb el Blues més clàssic del Mississipi, i Slingshots, la banda de Funk catalana més en forma del moment.

 

També repeteix la nit de cultura urbana el dia 24, l'Urban Clash al parc de les Dones de la Floresta, amb artistes punters del panorama com Sr.Chen , Lauren Nine o alguns dels màxims exponents del "Rap de la Terra" com Poor Tramit , Lil Russia o Nu Drama. I repeteix també la Black Caravan, el 17 de maig. Una activitat estrenada en la passada edició que porta la música a les diferents places del centre de la ciutat amb propostes musicals successives. En aquesta caravana, que arrencarà a la plaça Augusta, passant per Pep Ventura, Sant Pere i Magí Bartralot, hi haurà propostes musicals Chino Swingslide i Totalblues. Enguany, a més, s'ha elaborat un talonari amb les ubicacions dels concerts i consumicions que, a més, inclourà diferents descomptes als comerços locals col·laboradors. Uns talonaris que tindran un preu de 16 euros.

En aquest sentit, els organitzadors agraeixen la col·laboració de comerços, entitats i l'Ajuntament de Sant Cugat per fer possible el Festival, especialment la cervesa La Maltista, patrocinador principal.

Tota la programació del festival es pot consultar a la pàgina web del STQBlack.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem