El Ball de Gitanes es reinventa davant la pandèmia de la COVID-19

La Comissió del Ball de Gitanes emplaça als balladors a realitzar l'icònic ball de Carnaval als portals de Sant Cugat

El Ball de Gitanes de Carnaval és una tradició arrelada a Sant Cugat. Centenars de santcugatencs omplen cada any la plaça d'Octavià per realitzar les catxutxes, les jotes i els xotis en aquest període festiu. Tanmateix, enguany a causa la COVID-19, la Comissió del Ball de Gitanes ha decidit reinventar-se, amb l'objectiu de no perdre aquest icònic ball.

Així doncs, i sota el lema Per Carnaval, les Gitanes als portals!, enguany la comissió organitzadora ha decidit emplaçar als participants per fer una ballada descentralitzada i que tots els quadros ballin de manera independent els uns dels altres a diferents punts de la ciutat, el dissabte 13 de febrer a les 13 hores.

L'objectiu d'aquest innovador format és mantenir el Ball de Gitanes durant el Carnaval del municipi i la idea és fer una posada en escena dels diferents quadros alhora, amb música en directe, tot utilitzant els serveis d'streaming dels mitjans locals.

Tot i això, com que enguany s'hauran de mantenir les distàncies de seguretat, el Ball de Gitanes es veurà modificat i comptarà amb una tirada curta de l'entrada, els xotis i unes contradanses improvisades (substituint les figures d'avions i estrelles), les catxuxes i la jota.

 
Planificació d'assajos del Ball de Gitanes. FOTO: Cedida

Planificació d'assajos del Ball de Gitanes. FOTO: Cedida

 Amb tot, els organitzadors han planificat un calendari d'assajos, els passos dels quals es podran trobar al YouTube del Ball de Gitanes, i més endavant anunciaran el període d'inscripcions i el funcionament d'aquesta innovadora edició.

 
Comentaris

Destaquem