Els Castellers de Sant Cugat canviaran de seu per "obrir-se a la ciutat"

Els Gausacs traslladaran la seu social a un local del carrer de Bonaventura, on faran un bar restaurant obert a la ciutadania

Els Castellers de Sant Cugat volen "donar un nou impuls" a l'entitat en el marc del seu 25è aniversari i un dels principals passos per aconseguir-ho serà establir-se en un nou local, al carrer de Bonaventura número 17, on hi havia un taller mecànic. El principal objectiu d'aquest moviment, tal com explica Maurici Peralta, responsable de les relacions institucionals dels Gausacs, és "obrir-se a la ciutadania de Sant Cugat" i "que el fet casteller tingui visibilitat". Per això, els Castellers de Sant Cugat traslladaran la seu social a aquest local de 175 metres quadrats. Un local en el qual l'entitat té la intenció d'establir i explotar un bar restaurant a través del qual es pugui visibilitzar d'alguna manera el món casteller.

 

Pel que fa a la sala d'assaig, els Castellers continuaran en l'espai que ocupen actualment, a la Sala Canigó, una sala que utilitzen en condició de cessió d'usos per part de l'Ajuntament. La seu social, també un espai amb cessió d'usos, se situa actualment a la rambla de Can Mora, en els baixos de l'edifici de Correus. De totes maneres, s'hauran de fer càrrec d'un lloguer, ja que el local és d'un particular.

En aquest sentit, tal com expliquen al TOT Sant Cugat, estan negociant amb l'Ajuntament perquè el consistori pugui ajudar a l'entitat d'alguna manera. Paral·lelament, els Castellers de Sant Cugat tenen previst impulsar un pla de patrocinis, amb l'objectiu d'assolir ingressos a través de patrocinadors que col·laborin amb l'entitat.

Tal com explica Maurici Peralta, l'embrió d'aquest projecte va néixer l'any 2015, arran d'unes negociacions entre els castellers i l'Ajuntament per tal que de reformular la Sala Canigó. Amb els anys, la idea ha anat modulant i, finalment, l'entitat s'ha decidit per tirar endavant amb el lloguer d'aquest local.

 

 
Comentaris

Destaquem