'Como en casa', un curtmetratge de dos santcugatencs que vol fer el salt als festivals

Aquest curtmetratge, que vol denunciar la situació dels desnonaments a Catalunya està dirigit per dos estudiants santcugatencs

Dos estudiants santcugatencs de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) han engegat un ambiciós projecte per tal d'arribar a festivals d'entitat d'arreu de Catalunya a través del seu treball final de grau. 

El treball es basa en un curtmetratge, 'Como en casa', que vol denunciar la situació dels desnonaments a Catalunya des d'una perspectiva peculiar: el gènere de terror. "Als dos ens ha agradat sempre molt el cinema de terror i el cinema social, i amb aquest projecte unim els dos vessants", explica al TOT Sant Cugat Joel Adan, un dels joves directors del curtmetratge.

 

Tal com assegura Adan, la idea de tractar el tema dels desnonaments els va néixer després de presenciar-ne un en directe, just davant de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. En aquell moment van preveure l'opció de tractar la temàtica des del gènere del terror: "És més fàcil parlar d'un tema social sense fer-ho des d'una perspectiva moralista o paternalista".

Per fugir de la posició de víctima, encaren el curtmetratge 'Como en casa' des del punt de vista del culpable, i l'encarnen en un jove adinerat que es compra una gran casa a Valldoreix que "pateix un desnonament surrealista a causa del terror" que viu dins d'aquest habitatge. El perquè de tot plegat s'entén al final del curtmetratge, amb un tancament sorpresa.

Un moment del rodatge del curtmetratge 'Como en casa'. FOTO: Cedida

Un moment del rodatge del curtmetratge 'Como en casa'. FOTO: Cedida

En aquest sentit, els joves santcugatencs es mostren ambiciosos i volen aconseguir fer arribar el seu curtmetratge al festival de cinema fantàstic i de terror de Sitges, entre altres. Per aconseguir-ho, han creat una pàgina web per a poder donar a conèixer i arribar a finançar el projecte. "Els TFG de l'ESCAC tenen força recorregut perquè dins de la indústria del cinema català ja estan ben vistos", assenyala el jove santcugatenc.

 

 
Comentaris

Destaquem