La cultura d'innovació centrarà els guardons dels 'Premis El Temps de les Arts'

L'objectiu d'aquests premis és posar en reconeixement la tasca de projectes i iniciatives de diferents àmbits artístics

La 1a edició dels Premis El Temps de les Arts, uns guardons per impulsar la cultura d'innovació, reconeixeran el talent de creadors i projectes realitzats en diferents àmbits artístics. Sota l'organització del portal digital El Temps de les Arts, i amb la col·laboració de l'Associació Mitjans d'Informació i Comunicació (de la qual forma part el TOT), a més de diferents entitats catalanes en pro de la cultura, l'entrega dels premis es realitzarà el diumenge 20 de juny des de 6 indrets destacats d'interès cultural i patrimonial de tot el territori català.

Així doncs, Barcelona, Palma de Mallorca, València, Perpinyà, Andorra i l'Alguer seran testimonis d'aquests guardons, uns guardons que premiaran projectes de tot el territori català vinculats amb l'Arquitectura, el Patrimoni, les Arts Visuals, les Arts Escèniques, la Música Clàssica i la Música Popular. A més, el director de cinema i guionista català Lluís Danés serà l'encarregat de dirigir aquests lliuraments.

D'altra banda, des de l'organització, han volgut deixar palès el valor de la cultura com una eina per construir la societat, en un manifest: "La crisi social, econòmica i sanitària que ens deixa aquesta pandèmia, sumada a la crisi política i institucional que fa dècades que patim, ens obliga a repensar les bases sobre les quals hem de reconstruir un país que ha demostrat ser fràgil i ple de vulnerabilitats. La cultura, que fou eix vertebrador simbòlic de la nació durant la transició, esdevingué amb el model liberal una simple indústria cultural en un món global que tendeix a marginar i arraconar les cultures minoritzades i les expressions artístiques deslligades dels grans oligopolis financers".

A més, en el manifest, El Temps de les Arts ha posat la cultura en el centre de la societat per construir una societat millor: "Ara és un moment d'emergència, en què la cultura ha de tenir un paper clau. Una cultura que cal estimar protegint-la, fomentant-la i difonent-la. És temps per reconèixer-nos en una cultura i una llengua mil·lenàries en un marc compartit que s'estén arreu dels territoris de parla catalana. És temps per a la cohesió, temps perquè els ciutadans i ciutadanes apostem decididament per enriquir la nostra cultura comuna, garantint la integració equitativa de cada indret del país".

 
 
Comentaris

Destaquem