El santcugatenc Ramon Casals publica 'L'aventura de ser avis'

Ramon Casals ha estat 40 anys a les aules com a professor, 28 dels quals en escoles de Sant Cugat

El santcugatenc Ramon Casals, mestre a escoles de Sant Cugat durant 28 anys, ha publicat el llibre L'aventura de ser avis. El mestre jubilat reflexiona sobre el paper educatiu dels avis en aquest nou llibre, editat per Cossetània Edicions, i que presentarà el 16 de febrer al Pati de Llibres, a les 12 hores.

Aquesta és la sinopsi de l'obra de Ramon Casals: "Arriba un dia que som mares o pares, i un altre, passats els anys, en què potser ens fan avis. Ens embadalim veient els nets i sentim ben endins que volem el millor per a ells. Però mentre els omplim de petons, els duem al parc, els anem a buscar a escola o els donem el sopar, hem de tenir clar que el nostre tracte amb ells també té un paper actiu en el seu procés educatiu. Per això, els avis hem de col·laborar amb els pares dels nens, hem d’adaptar- nos-hi, crear una sintonia i obrir-nos a un món canviant, a noves maneres de fer. Hem de sumar amb ells. Aquest llibre presenta reflexions, idees i pautes que poden ajudar a viure de manera plena, intensa i satisfactòria aquesta etapa de la vida, que és, sens dubte, una de les més plaents. Perquè una relació rica amb els nens és una injecció de vitalitat!".

Més info: Ramon Casals, 28 ensenyant a Sant Cugat

Ramon Casals ha estat mestre durant quaranta anys, 28 dels quals els ha passat en escoles de Sant Cugat.  En els seus últims 24 anys de carrera ha estat a l’institut Leonardo da Vinci, on va ser-ne el director durant deu anys. “Un mestre ha de saber transmetre a l’alumne autoestima, li ha de transmetre que és capaç de fer les coses”, reflexionava en una entrevista al TOT Sant Cugat.

L'aventura de ser avis (COBERTA)

 
Comentaris

Destaquem