contingut promocionat
logo amat cultura

 

 

El TOT Sant Cugat presenta el llibre 'Homenatge a Pau Casals (1876 - 1973)', de Figueres

La presentació del nou llibre de l'historiador santcugatenc, Josep Maria Figueres, serà organitzada pel TOT Sant Cugat

Homenatge a Pau Casals (1876 - 1973), així es titula el nou llibre de l'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres, gran expert de la figura de Pau Casals i de Lluís Companys. La presentació d'aquest llibre serà el pròxim dimecres, 16 de desembre, a partir de les 19 h, a la Sala El Siglo del Mercantic, i organitzada pel TOT Sant Cugat, amb el patrocini d'Amat Cultura, la col·laboració d'Òmnium Cultural, Pedra i Sang i Escola Fusió.

Més info: Figueres publica dos llibres, un sobre Companys i l'altre sobre Casals

La presentació serà la primera que es fa d'aquest llibre, i abans de presentar-la l'any que ve a Barcelona. Per una banda, es podrà assistir a la sala El Siglo amb aforament limitat i inscripció prèvia enviant un mail a recepcio@totmedia.cat, i per una altra banda, l'acte s'emetrà a través del canal de YouTube del TOT Sant Cugat.

banner ammat

 

L'acte constarà d'una conversa entre l'autor del llibre josep Maria Figueres, i la presentadora de l'acte, Laura Grau, directora General del TOT. A banda, l'escola Fusió també hi formarà part amb una petita actuació, a més de d'un recital de poemes a càrrec de l'associació dels Amics de Pedra i Sang amb la intervenció de Xavier Tor i Martina Vilarasau. 

El llibre

Aquesta publicació, a cura de l'historiador i professor Josep M. Figueres, estudiós i biògraf de Pau Casals, es presenta com a homenatge en el centenari d’una de les seves realitzacions: l’Orquestra Pau Casals. Aquest volum ofereix una visió farcida de novetats sobre el violoncel·lista universal amb dades sobre la seva bibliografia i la seva vida. 

Es tracta d'un conjunt de materials que s'ordenen en tres grans blocs: una antologia poètica que recull textos publicats en llibres i revistes; una guia bibliogràfica del material dedicat a la seva figura i obra amb unes ressenyes que acosten al seu coneixement; i una cronologia dels guardons, reconeixements i honors que va rebre al llarg de la seva vida.

El llibre constitueix un merescut homenatge a qui va ser el músic català més important del segle XX i un defensor de la pau a través de la força del seu compromís personal, que el dugué a un llarg exili, de 1939 a 1973.

 
Comentaris

Destaquem