El festival Lumínic rep 30.000 visites i es consolida a Sant Cugat

La segona edició d'aquest festival de fotografia ha estat un èxit, i 30.000 persones han visitat alguna de les 23 exposicions de la mostra

El festival de fotografia Lumínic, que s'ha celebrat a Sant Cugat des del 18 de març fins al 2 de maig ha rebut la visita d'unes 30.000 persones i en la seva segona edició ha aconseguit consolidar-se com un dels festivals de fotografia contemporània més potents del panorama català, col·locant també a la ciutat com a centre neuràlgic d'aquest àmbit. "Ha estat un èxit rotund. Després de sortir d'un confinament la gent ha tingut ganes de consumir cultura, ganes de visitar-nos, de poder passejar i apropar-se a punts culturals i això ha estat molt bo pel festival", explica Bernat Millet, un dels directors de Lumínicc, al TOT Sant Cugat.

I és que respecte a la primera edició, que es va celebrar l'any 2019 -l'any 2020 no es va fer per la pandèmia- Lumínic ha aconseguit augmentar en més de 4.000 les visites rebudes, gràcies a les 23 propostes expositives en diferents espais de la ciutat. Durant dos mesos i mig Lumínic ha convertit Sant Cugat en l'epicentre de la fotografia contemporània a Catalunya amb 20 mostres fotogràfiques, tant d'autors consagrats com d'emergents, amb noms com Roger Ballen, Bego Antón, Xavi Bou, Jordi Guillumet i Mònica Roselló, Roger Grasas, Xavier Miserachs o Hanna Jarzabek. A més, per primer cop, Lumínic ha aterrat a Barcelona amb tres exposicions. "Estem molt satisfets per la feina feta. Les activitats han estat també un èxit a escala d'ocupació. Han estat plenes. I ens hem sabut adaptar a la pandèmia i a les mesures que anava dictant el PROCICAT", ha apuntat Millet. De fet, ha avançat que el canal de YouTube de Lumínic, a través del qual s'han transmès algunes activitats del festival, ja romandrà actiu per sempre.

 

A més, Millet destaca que "les exposicions a Barcelona han servit per establir una connexió entre la capital catalana i Sant Cugat", tot i que ha assegurat que per Lumínic "Sant Cugat serà sent el centre de la fotografia".

L'expansió de Lumínic

Cal destacar que, a banda de fer créixer el festival, Lumínic ha crescut també com a concepte. L'any 2019 va néixer com a festival de fotografia, i en aquests dos anys ha creat també una editorial i una galeria d'art online. La plataforma Lumínic està codirigida pels fotògrafs Amanda Bernal, Bernat Millet i Marc Vidal, que compten amb trajectòries multidisciplinàries i fan un treball transversal per tal de mostrar projectes fotogràfics de qualitat a través de tres línies de treball en paral·lel: el festival LUMÍNIC, una galeria d’art online i una editorial de llibres de fotografia.

Cal destacar que l’editorial Lumínic ha publicat aquest any el primer llibre de fotografia, que mostra el projecte “Bitter, Sweet Soft” del fotògraf santcugatenc Bernat Millet sobre la comunitat Sahrauí i que també es va poder veure a la rambla del Celler ,amb motiu de  de commemoració del 45è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).

Més info: L'editorial Lumínic edita el seu primer fotollibre, 'Bitter Sweet Soft', de Bernat Millet

 
Comentaris

Destaquem