La Flama de Sant Joan enrogirà Sant Cugat per la revetlla: cultura popular i música

La nit abans de Sant Joan es farà festa al voltant d'una gran foguera

Sant Cugat viurà la revetlla de Sant Joan amb la Flama del Canigó, el dijous 23 de juny a partir de les 18 h.

Aquesta tradició celebrarà la seva 17a edició reunint a la ciutadania al voltant d'una foguera a la plaça d'Octavià. Els protagonistes seran la cultura popular, la tradició i la música, en una activitat organitzada per Òmnium Cultural Sant Cugat.

La festa es farà a la plaça de Barcelona, però les cercaviles amb branquillons, que comencen a les 19.45 h, surten des de la plaça de Doctor Galtés i des de l'avinguda de Cerdanyola amb el carrer de Borrell. Aquests branquillons seran encesos amb la flama del Canigó que haurà anat a buscar la Unió Ciclista de Sant Cugat a Sant Quirze.

Un cop la flama arribi a la plaça, es farà un ball d'homenatge, la lectura del manifest i les actuacions de cultura popular. En aquesta ocasió, tots els pobles que celebren la Flama del Canigó llegiran un parlament escrit pel periodista Eliseu Climent en honor a l'Any Joan Fuster. A Sant Cugat, l'encarregada de fer la lectura del manifest serà la periodista de TV3 Sheila Alen.

Com a novetat d'aquest any, els Caparrots de Sant Cugat tindran un paper important en aquesta tradició, i és que l'entitat aportarà les teies com a nou element. A més, ensenyarà una dansa a la ciutadania perquè quedi arrelada en les futures edicions de la Flama del Canigó. La música serà l'encarregada de tancar la festivitat, i és que l'Orquestra Golden Beat i el punxadiscos PEX posaran música fins a les 03 h de la matinada.

Programació per la revetlla de Sant Joan

18 h. Sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa
19:45 h. Inici de les cercaviles. Inici a la plaça del Dr. Galtés i a av. de Cerdanyola amb c. de Borrell
20:15 h. Rebuda de la Flama del Canigó amb Ball d'homenatge, lectura del manifest i actuacions de cultura popular
21 h. Encesa de la foguera de Sant Joan
21:30 h. Sopar de carmanyola
23 h. Orquestra Golden Beat
02 h. Música punxada: PD PEX
03 h. Fi de Festa

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem