Francesc Orella presenta el seu primer curt com a director als Cinemes Sant Cugat

‘Letargo’ és una peça breu sobre un ‘outsider’ de la societat a mig camí entre el cinema oníric i el documental

El valldoreixenc Francesc Orella presenta aquest dijous 27 el seu debut com a director als Cinemes Sant Cugat. El popular protagonista de la sèrie ‘Merlí’ aprofitarà un dels pocs buits que té a l’atapeïda agenda per mostrar al públic santcugatenc ‘Letargo’ un curtmetratge de poc menys de 10 minuts que té com a únic personatge a un home de més de seixanta anys, de poca salut i especialment castigat per una vida dura i dramàtica. El protagonista de la història sobreviu amb més pena que glòria en un pis de lloguer, amb el seu gos i unes quantes pel·lícules en vídeo VHS.

Fotograma del curtmetratge dirigit per Francesc Orella.

Fotograma del curtmetratge dirigit per Francesc Orella.  ...

‘Letargo’ mostra uns fragments de la realitat vital d'un home solitari i vulnerable” explica Francesc Orella en declaracions al TOT Sant Cugat. Parla d’un perdedor i un ‘outsider’ de la nostra societat urbana que inesperadament ha d'enfrontar-se a un canvi radical del seu destí”. Orella va conèixer molt de prop Víctor Guillén, Bubi, l’home que fa de fil conductor de tota la història i amb el qual havia treballat juntament amb altres amics de professió com Mario Gas o Vicky Peña.

 

La presentació del curt serà en el marc del Cicle de Cinema d’Autor a la sessió de les 19:30 h. Després de la projecció hi haurà un petit col·loqui amb el públic assistent moderat pel periodista Joan Ramon Armadàs, director de la revista El Cinèfil. Acte seguit es projectarà el film islandès Oro Blanco, la pel·lícula programada per aquesta setmana al Cicle.

Sense parar de treballar

Francesc Orella sempre diu que és un home amb sort perquè té feina. Aquest passat 2020 ha estat nominat als Premis Gaudí per segona vegada pel seu paper a ‘La vampira de Barcelona’ i per l’any 2021 ja ha rodat fins a tres noves produccions.

A ‘Toscana’ s’ha posat sota les ordres del també actor i director Pau Durà en una història sobre un crític culinari en plena crisi dels 40 que de camí a la clínica on l'espera la seva dona per fer una fecundació “in vitro”, xoca amb la moto. El vehicle contrari es fuga i ell entra al restaurant Toscana buscant ajuda. Serà en aquest local on quedarà atrapat per un ex treballador que, a punta d'escopeta, reclama la seva liquidació al propietari. “El meu personatge és el Ramon, el propietari. Un tipus amb una vida una mica equívoca, amb antecedents”, explica Francesc Orella. “M’agrada molt posar-se en mans del Pau perquè té molt sentit el que diu i com ho vol. Quan rodem Se’ns escapa el riure moltes vegades”. En aquest film comparteix protagonisme amb l’actor Edu Soto i el mateix Pau Durà.

Per altra banda, l’actor tot just acaba d’aterrar a Sant Cugat procedent d’Argentina on ha rodat la sèrie ‘Santa Evita’, una ficció històrica produïda per Salma Hayek sobre la mort de la mítica exprimera dama esposa de Juan Domingo Perón. Segons ell la ficció narra “el sòrdid periple que va patir el cos d'Eva Perón abans de ser enterrat definitivament al seu país”. A la sèrie interpreta el doctor Pedro Ara, un saragossà resident a Buenos Aires que va ser l’encarregat d’embalsamar el cos d’Eva Perón quan va morir l’any 1952. Al rodatge ha coincidit amb Natalia Oreiro (Eva Perón) Darío Grandinetti (Juan Domingo Perón) i Ernesto Alterio (Coronel Moori Koenig). El directors d’aquesta sèrie basada en un llibre de Tomás Eloy Martínez són Rodrigo García, fill de l’escriptor Gabriel García Márquez i Alejandro Maci.

Imatge de Francesc Orella treballant en la sèrie 'Santa Evita'

Imatge de Francesc Orella treballant en la sèrie 'Santa Evita'

Per si tot això no fos poc, també té pendent estrenar aviat ‘El día menos pensado’ una sèrie de ZetaStudio per a Via Com dirigida per Alejo Frah. L’argument en aquest cas se centra en una teràpia grupal de quatre persones que pateixen dol per la pèrdua recent del seu company sentimental.

 
Comentaris

Destaquem