'Hahn & Proust: l'amor del temps perdut' arriba al Teatre-Auditori Sant Cugat

La correspondència amorosa entre el compositor Reynaldo Hahn i l'escriptor Marcel Proust surt a la llum en aquest espectacle líric carregat d'emocions

El Life Victoria porta als escenaris del Teatre-Auditori Sant Cugat un espectacle escènic que gira entorn de la correspondència amorosa entre el compositor Reynaldo Hahn i l'escriptor Marcel Proust, escrit pel francès Vicent Huguet, el 2 de febrer. 

Hahn & Proust: l'amor del temps perdut parla d'una història d'amor entre dos homes que van marcar la vida artística del segle XIX. El director del recital, Vincent Huguet, ha estat qui ha escollit quines cartes s'interpreten. "Les cartes i la música que he escollit van directes al cor" explica Huguet, qui també declara ser un amant de l'obra de Marcel Proust "Quan era petit, ja m'agradava Proust".

Les sopranos Irene Mas Salom i Mercedes Gancedo, juntament amb la Felicity Lott com a narradora, redescobreixen les cartes i interpreten el seu contingut, cadascuna a la seva pròpia manera; una amb nostàlgia, un altre amb impaciència i un altre amb angoixa. La lectura d'aquestes cartes es fa des del punt de vista de Proust, ja que segons explica el director artístic del Life Victoria, Marc Busquets, "es van escriure tota la vida, i aquesta correspondència va quedar guardada, les cartes que enviava Proust a Hahn; les de Hahn van ser destruïdes per un familiar de Proust al morir ell per considerar-se escandaloses".

Així doncs, les cartes fan de fil conductor alhora que expliquen la història dels dos artistes i al piano les acompanya Julius Drake, interpretant una selecció de cançons de Reynaldo Hahn. "Es van enamorar i van ser parella fins al 1896, després van continuar sent amics fins a la mort de Proust el 1922" ha declarat Busquets. El director ha detallat que no li ha estat difícil escriure un espectacle a partir d'unes cartes que ja existien i que "ha sigut realment interessant" perquè li ha donat més llibertat de creació a l'hora de decidir en quin ordre posava una escena, una lectura o una cançó.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem