Jordi Cos: “la nostra missió és difondre la música arreu”

El TOT Sant Cugat entrevista al president de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) amb motiu de l'estrena de "Carnaval dels animals" al Teatre-Auditori aquest diumenge 16 de gener

Què significa per la trajectòria de l’OSV aquesta darrera funció amb Brodas Bros?
Que l’OSV pugui rodar pel territori sempre és positiu i, a més, en un espectacle com aquest que fusiona la música clàssica, ‘El Carnaval dels Animals’ i el que és la música urbana representada pels ‘Brodas Bros’. És un espectacle innovador d’un clàssic dirigit a les famílies fusionat amb la música i la dansa urbana.

És necessari ampliar el repertori a nous públics?
Una orquestra com la nostra que depèn molt de la resposta del públic i dels recursos propis obliga a buscar produccions que puguin ser susceptibles d’agradar  a la major part de públic. L’OSV treballa en diferents registres i aquesta és la seva missió. Poder arribar a difondre la música a públics diferents.

La crisi de la COVID-19 ha sigut la més gran que ha experimentat l’OSV?

La simfònica sempre ha estat en permanent crisi. Cada any no sabem el que passarà l’any següent. Vivim en una precarietat que no només és de l’OSV, sinó del món cultural en aquest país. Però, hem sobreviscut a aquesta crisi com ho hem fet també en altres.

"Hi ha molts pobles i ciutats catalanes que encara no han sentit mai en directe una simfonia de Beethoven"

Què es trobarà el públic que vingui a veure l’obra?
Música composta fa més d’un segle en la versió original i amb un guió diferent d’Ivan Morales i amb moltes sorpreses escèniques i musicals. La combinació entre música clàssica i música i dansa urbana crea un espectacle que recomano a la gent que no se’l perdi. És una cosa realment nova i que és difícil de veure arreu.  A més, s’ha de dir que Brodas Bros és un grup excel·lent representant la música i la dansa urbana.

Què representa per l’OSV venir al Teatre-Auditori?
És un dels millors equipaments que hi ha al país pel que fa a l’acústica, però també a l’arquitectura. Recordo que vam fer un dels primers assajos acabat d’inaugurar. És un gran teatre i ens dona una oportunitat que celebrem, ja que la nostra missió és difondre la música arreu del país.

On veu l’OSV d’aquí a 5 anys?
La intenció de l’OSV és fer un progrés constant tant en l’àmbit artístic com estructural i empresarial. I ara que torna a estar integrada dins  la Fundació Òpera Catalunya les possibilitats d’expansió són molt grans. L’únic que desitjo és que el context social, polític i econòmic estigui del nostre costat. Crec que en aquest país hi ha moltíssim a fer pel que fa a la difusió de la música. Hi ha molts pobles i ciutats catalanes que encara no han sentit mai en directe una simfonia de Beethoven.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem