La història, els valors i la identitat de la Floresta, en un llibre amb 38 coautors

Una altra Floresta és possible, així es titula el llibre, repassa a través de la història del barri santcugatenc, diferents experiències d'empoderament comunitari en l'entorn de Collserola

Una altra Floresta és possible, repassa la història de la Floresta des de diferents perspectives per transmetre experiències sobre empoderament comunitari en l'entorn de Collserola. El llibre, escrit per 38 persones diferents, coordinat per Ramon Piqué, Maria Ferrer i Pere Lecha i publicat per Pol·len Edicions, explica la història del barri, donant rellevància a diferents entitats de la zona, el moviment associatiu de la Floresta i el seu patrimoni, entre altres àmbits. Al cap i a la fi, una obra que serveix per explicar la història del que ha estat, és i serà la Floresta, així com la seva identitat i els seus valors.

En aquest sentit, el divendres 9 de novembre s'ha presentat el llibre, al bar La Floresteca, amb la presència dels tres coordinadors de la publicació: Ramon Piqué, Maria Ferrer i Pere Lecha. En aquest sentit, Maria Ferrer ha estat l'encarregada d'explicar l'ànima del llibre: "Aquest llibre parla de la Floresta en el seu sentit més ampli, parla de la seva cultura, de la influència del periodisme local sobre la zona, de l'esport, de l'associacionisme, de les entitats... En definitiva és un llibre de memòria que vol dignificar el moviment veïnal com a motor de la participació ciutadana", ha assenyalat Ferrer.

D'altra banda, Pere Leche ha afirmat que el fet que el llibre estigui escrit per 38 persones diferents ha representat una dificultat logística, però per altra banda ha donat diversitat al relat: Volem fer valdre l'aportació de tots els coautors del llibre", ha afirmat Pere Lecha. També ha pres la paraula l'altre coordinador, Ramon Piqué, que ha dit que "no hi ha un perquè del llibre, sinó molts. Un dels valors fonamentals de la Floresta és l'orgull de la seva diversitat i el llibre era una manera de plasmar-la", ha explicat.

Per acabar la presentació, en la qual han assistit una 50a de persones, el públic ha fet preguntes als coordinadors i, un cop acabats els parlaments, hi ha hagut música.

 
Comentaris

Destaquem