VíDEO: La tradicional lectura dramatitzada 'El màrtir Cugat' torna a ressonar a Sant Cugat

Un any més, s'ha realitzat la lectura dramatitzada de la llegenda d''El màrtir Cugat', escrita per Josep Maria Jaumà

El Claustre del Monestir de Sant Cugat ha acollit, el dilluns 26 de juliol, la lectura de la llegenda El màrtir Cugat, una lectura dramatitzada que enguany celebra la seva 13a edició i que es representa durant la vigília de Sant Cugat. Una obra que ha escrit Josep Maria Jaumà i dirigit Xavier Tor, que explica la història de la mort del màrtir Cugat. Aquest dilluns l'han presenciada en directe una seixantena de persones.

Després de 13 edicions, Xavier Tor ha assegurat que la lectura del màrtir Cugat ja és "tradició" i "hauria de passar de pares a fills". "És una tradició que no s'hauria de perdre mai perquè forma part de les arrels de Sant Cugat".

Per la seva banda, l'autor de l'obra, Josep Maria Jaumà, s'ha referit després de l'espectacle al director originari de l'obra, Salvador Fité, ja que "està molt greu". I sobre l'obra ha afegit que "tant de bo es creï una petita tradició" perquè "la gent sàpiga quin és el seu origen".

Lectura dramatitzada d'El màrtir Cugat al Claustre del Monestir. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

El repartiment de la lectura dramatitzada va ser el següent: Carles Cano (Cugat); Xavier Tor (Pretor); Fran Rueda (Soldat Valentí); Manu Fuster (Soldat Valentí), Eulàlia Cortijos (Muller de Cugat); Jaume Pla (Ancià Octavià); Montse Noales (Inoa, filla d'Octavià); Pau Cardoner (Tor, fill d'Octavià); Salvador Fenollar (Medir, pagès); Cristina Suárez, (Jafra), Pere Vilaró (Noi) i Encarna Adelantado (dona).

Un any més, tot i la pandèmia de la COVID-19, l'obra s'ha pogut representar amb totes les mesures higienicosanitàries establertes per evitar l'expansió de la COVID-19 i ha recaptat donatius per a Càritas Sant Cugat, un acte que ha donat el tret de sortida a la celebració de Sant Cugat, que continuarà el dimarts 27 de juliol, amb la missa solemne en honor al màrtir Cugat amb l'ofrena en el lloc on, segons la tradició, va ser martiritzat, a partir de les 20 hores, i el ball de la moixiganga.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem