Les Lectures a la Fresca continuen amb 'Fes de Federico per a mi'

Aquesta és el segon dels tres espectacles de les Lectures a la Fresca 2019, dedicades a Margarida Xirgu i Federico García Lorca

Mes de juliol és sinònim de Lectures a la Fresca a Sant Cugat, que en la seva 15a edició reten homenatge a l'actriu catalana Margarida Xirgu i al dramaturg Federico García Lorca, en una edició molt marcada per la reivindicació feminista i antifeixista. Així, el dijous 11 de juliol se celebra la segona obra d'aquesta edició: Fes de Federico per a mi, a partir de les 22 h, a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot.

L'obra vol barrejar les dues figures homenatjades en l'edició d'enguany, García Lorca i Margarida Xirgu, en el marc de l'Argentina d'Eva Perón, i amb l'exili com a principal rerefons.

 

Per primera vegada, aquest esdeveniment es dedica a una actriu: "Se celebra el 50è aniversari de la seva mort i, per primera vegada, dediquem les lectures a una actriu. A una dona que va renunciar a la maternitat per poder exercir la seva professió. Una gran feminista", apuntava Dolors Vilarasau, directora dels Amics de Pedra i Sang. Pel que fa a la figura de García Lorca, la seva presència té a veure amb la relació que tenia el poeta i dramaturg amb l'actriu: "Xirgu va ser una de les musses de García Lorca", afirmava Vilarasau.

En aquest sentit, doncs, el feminisme sense cadenes, l'exili, la repressió del franquisme i la memòria històrica seran els temes centrals de les Lectures a la Fresca 2019, que es dividirà en tres espectacles: "Són dos personatges molt escaients. Dos personatges amb una vida molt intensa. Xirgu va ser una feminista avançada", va dir durant la presentació l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

La tercera i última obra, La Casa de Bernarda Alba, se celebra dijous vinent, 18 de juliol, a les 22 h, a la plaça de'n Coll.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?