Miquel Àngel Llauger rep el Premi de poesia Sant Cugat

El poeta mallorquí ha estat reconegut pel seu llibre 'Fourmillante'

El poeta mallorquí Miquel Àngel Llauger ha rebut el Premi de poesia Sant Cugat a Gabriel Ferrater aquest dilluns, 22 d'octubre, en un acte al Cafè Auditori de Sant Cugat del Vallès que també ha servit per conèixer el text que ha merescut aquest reconeixement.

Un llibre que porta per nom Fourmillante i que, com explica l'autor, "és una paraula francesa que ve d'un vers de Baudelaire, que és la ciutat formiguejant". Com ha detallat, "és un intent de fer una poesia narrativa que intenta presentar la vida d'una ciutat. És a dir, la vida d'una ciutat a través de 60 personatges, més o menys anònims, diversos, que passen pels seus carrers".

Una ciutat que no té assignat cap topònim, però que Llauger afirma que tenia Palma, la seva ciutat, en ment. Amb tot, afirma que "no té nom a posta", ja que "no intenta jugar als localismes, sinó que intenta ser una ciutat que podria ser qualsevol ciutat. És la ciutat moderna, amb els seus personatges anònims, diversos, que teixeixen aquesta xarxa de relacions, es coneguin o no es coneguin, que configura aquest univers nostre".

Una "poesia d'observació", ha definit, que "no té la intenció de donar missatges morals, sinó de retratar figures humanes, algunes més nobles, altres menys, però que tot plegat configura la diversitat de les ciutats".

 

Miquel Àngel Llauger ha presentat el seu llibre al Cafè Auditori. FOTO: TOT Sant Cugat

Miquel Àngel Llauger ha presentat el seu llibre al Cafè Auditori. FOTO: TOT Sant Cugat


En aquest llibre, "cada un dels poemes s'enllaça amb l'anterior o amb el següent mitjançant alguna referència. Cada poema comença enllaçant per algun detall amb l'anterior, i així es configura una xarxa que també és temporal, perquè cada poema té l'encapçalament d'una hora, i configura també 24 hores en la vida d'una ciutat".

Pel que fa al fet de rebre el premi que porta el nom de Gabriel Ferrater, Llauger s'ha mostrat molt content. "Rebre el premi suposa una alegria gran, especialment pel nom que té. A mi sempre m'ha agradat molt Gabriel Ferrater; sempre ha estat un dels meus poetes de capçalera, i té un valor afegit", ha subratllat.

El premi, un dels més ben dotats econòmicament de tot el territori català, l'organitza l'Ajuntament de Sant Cugat conjuntament amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater. L'acte de presentació del text guanyador ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, que ha fet valdre la importància del premi, així com de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, per impulsar-lo i fer-lo possible. També ha intervingut Jordi Cornudella, president del jurat, qui ha fet valdre que aquest és el primer cop que es premia una novel·la en vers.

 
Comentaris

Destaquem