La PAS munta una exposició virtual de Sant Antoni per denunciar el patiment animal

L'exposició, que es pot visitar al web de la Plataforma Animalista de Sant Cugat, és un recull de fotos i vídeos de la festa dels Tres Tombs al municipi

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha muntat una exposició virtual que té per objectiu oferir una altra mirada de la festa de Sant Antoni i denunciar el patiment animal en el marc de la festa dels Tres Tombs. L'exposició, que porta per títol 'Tres tombs, una mirada des de l’empatia', pot visitar-se al web de la PAS des del passat 22 de gener. "Per a ells (els animals) no és cap festa", expliquen des de la PAS.  

Una de les imatges de l'exposició 'Tres tombs, una mirada des de l’empatia'. FOTO: Cedida

Una de les imatges de l'exposició 'Tres tombs, una mirada des de l’empatia'. FOTO: Cedida

 

Per això, defineixen l'exposició com a "una mirada que se centra en els animals alhora que dona informació precisa i visual sobre els seus signes de patiment"

En aquest sentit, la PAS denuncia que "la rua dels Tres Tombs que cada any sotmet a ases, ponis i cavalls a una jornada de gran estrès físic i emocional en ocasions amb un desenllaç fatal". Per això, demanen buscar una nova manera de celebrar la festa: "Una ciutat com Sant Cugat és molt capaç de convertir els Tres Tombs en una festa que de veritat honori el seu origen: celebrar el sant protector dels animals".

Cal destacar que l'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat també una exposició per recordar la història de la celebració de Sant Anotni a la ciutat.

Més info: 150 anys d'història de la festa de Sant Antoni a la ciutat en una exposició

 

 
Comentaris

Destaquem